ÇOCUK TARIM AKADEMİSİ EĞİTİYOR

ÇOCUK TARIM AKADEMİSİ EĞİTİYOR
Kırıkkale OBAKÖY’de ikinci dönem eğitimleri başladıKırıkkale Valiliği bünyesinde hayata geçirilen OBAKÖY Çocuk Tarım Akademisinde, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’nun...

Kırıkkale OBAKÖY’de ikinci dönem eğitimleri başladı

Kırıkkale Valiliği bünyesinde hayata geçirilen OBAKÖY Çocuk Tarım Akademisinde, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’nun katılımlarıyla, öğrencilerin eğlenerek öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak da gerçekleştirdi.

GÖREVLİLER EĞİTİM VERİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen OBAKÖY Çocuk Tarım Akademisinde 2021-2022 eğitim ve öğretim ikinci dönem eğitimleri başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu’nun katılımıyla başlayan eğitimlerde görevliler tarafından kısa eğitim verilerek, alanda bulunan eski tarım aletleri tanıtıldı ve ardından da bitkilerin ekimi ve bakımı uygulamalı olarak gösterildi.

ÇOCUKLAR TARIMI ÖĞRENİYOR

Çocuklara tarımla, toprakla buluşturup, eğlendirerek sevdirmeyi amaçlayan Kırıkkale OBAKÖY Çocuk Tarım Akademisinde öncelikli olarak İlkokul çağındaki çocuklara uygulamalı ve teorik olarak planlanan eğitimler veriliyor. Çocuk Tarım Akademisi alanında meyve bahçesi, sera alanları, çiçek bahçeleri bulunuyor. Çocuklar burada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden oluşan uzman bir ekip gözetiminde toprakla buluşarak, tarımı öğreniyor.

ASMA FİDANI DİKTİLER

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, öğrencilerle birlikte asma fidanı dikimine katılarak, “Üç dönemde ayrı ayrı Çocuk Tarım Akademisi’ne gelen çocuklarımız burada kendi ektikleri buğdayların büyüdüğünü ve kendi ektikleri ıspanak tohumlarının bitkiye dönüştüğünü görüp bu ıspanakları toplama şansına erişti. Bugün de önce çocuklarımızla asma fidanı diktik. Asmalarımız büyüyüp ürün aldığımızın akabinde hep beraber pekmez yapıp yiyeceğiz” diye konuştu. İl Müdürü Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde olmaya devam ederek çok daha fazla öğrencimizi tarımla buluşturmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. HABER. Şeyma Fidan

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.