ÇOCUKLARI SPORA TEŞVİK EDEN ŞENLİK

ÇOCUKLARI SPORA TEŞVİK EDEN ŞENLİK
5 ayrı branşta yüzlerce çocuk spor yapma imkanı bulacakOkulların yaz tatiline girmesine sayılı günler kala Kırıkkale’de çocukları spora teşvik etmek için yaza merhaba şenliğinin startı verildi. Bu tür organizasyonların...

5 ayrı branşta yüzlerce çocuk spor yapma imkanı bulacak

Okulların yaz tatiline girmesine sayılı günler kala Kırıkkale’de çocukları spora teşvik etmek için yaza merhaba şenliğinin startı verildi. Bu tür organizasyonların çocukları spora teşvik edilmesi konusunda önemli bir rolü olduğuna işaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, şenlikte yüzlerce öğrencinin spor yapma imkanı bulacağına vurgu yaptı.

HER GÜN ETKİNLİK

Kırıkkale’de bu yıl ikincisi düzenlenen Yaza Merhaba Spor Şenliğinin startı verildi. Şenlik için Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce öğrenci, önce yürüyüş gerçekleştirdi. Kırıkkale Şehir Parkında ise ana tören ve etkinlikler gerçekleştirildi. Kırıkkale Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlü iş birliğinde, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve TUGVA’nın katkılarıyla düzenlenen şenlik 20 Haziran’a kadar devam edecek. Yaza merhaba şenliğinde futbol, voleybol, Bocce, Oryantiring, Atletizm dahil 5 branşta müsabakalar düzenlenecek.

KIRIKKALE’DE COŞKULU BİR GENÇLİK VAR

Şenliğe Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, ASKF Başkanı Sırrı Zengin, TUGVA İl Temsilcisi Çağrı Parlak, okul müdürleri, öğrenmenler ve yaklaşık iki bin öğrenci katıldı. Şehir Parkı´nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Kırıkkale’ye yabancı olmadığını belirterek “Ben daha öncede Kırıkkale’de öğrenim gördüm. Sizleri burada görmek bizleri mutlu etti. Burada coşkulu bir gençlik var. Burada bir şeyleri başarmak isteyen bir nesil var. Sizlerin geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için çalışacağımı, kurumumuzun bütün imkanlarını seferber edeceğimi bilmenizi istiyorum. Lütfen spor yapmaya devam edelim. Bu coşkunuz, gayretiniz ve azminiz hiç bitmesin. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI DOĞRU YÖNLENDİRME MESULİYETİ TAŞIYORUZ

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün de yaptığı konuşmasında, “Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda; eğitimde fırsat adaleti sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak temel hedeflerimizden birisi. Bunu gerçekleştirmek için yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla, ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlenmekteyiz. Sporsuz yaşam sağlıksız, moral ve motivasyonun düşük seyrettiği bir yaşamdır. Her bireyin sporu hayatının ortasına koyması gerektiğine inanıyorum. Sporu bir yaşam biçimi hâline getirmek ancak spora erken yaşlarda başlamakla mümkündür. Erken yaşta spora başlamanın, çocuklarımızın hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri açısından önemli avantajları vardır. Çocuklarımıza düzenli spor alışkanlığı kazandırmamız sağlıklı bir nesle kapıları aralar. Biz öğretmenler çocuklarımızı doğru yönlendirme mesuliyeti taşıyoruz. Öğrencilerimizin hayat rutinlerine sportif faaliyetlerini yerleştirebilmek için bu ve benzeri şenliklerin teşvik edici olduğunu söylemeliyim. Çünkü spor yapmanın pek çok faydasının yanı sıra mutluluk hormonunu da artırdığı bilimsel araştırmalarla defalarca kanıtlanmıştır” ifadesini kullandı.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ RUHU VAR

Aygün “Ortak paydamız olan gençlerimiz hem aile olarak hem de ülke olarak bizim için büyük önem arz ediyor. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi, bizim en büyük görevimizdir. Sporla yaşayan, sporu yaşam kültürü hâline getiren bir nesil yetiştirmek için, bu yolda sağlam adımlar atmaya devam edeceğiz Sporun birleştirici ruhu ile gençlerimiz sportif müsabakalarda mücadele azmini ve yarışma heyecanını yaşarken aynı zamanda yeni dost ve arkadaş ediniyorlar. Bizler için en büyük onur ise onların yüzündeki mutluluğu görmek ve sevinçlerine ortak olarak aynı heyecanı birlikte yaşamak oluyor. 9 ile 20 Haziran tarihleri arasında sürecek şenliğimiz aynı zamanda, Atatürk’ün hedeflediği sporla, sanatla, bilimle iç içe bir ülke olabilmek adına bir adım daha atılması anlamına geliyor. Anaokulundan liseye her çocuğumuzun bir müzik aleti çalması, güzel sanatların bir dalı ile uğraşması ve mutlaka sporla ilgilenmesi, inanıyorum ki hepimizin ortak hayali” Bu vesileyle Spor Şenliğine emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyor, sağlıklı nesil sporla mümkün diyerek şenliğimizin güzel geçmesini temenni ediyorum” dedi.

TURNUVALARLA DEVAM EDECEK

Gerçekleşen açılışın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, ASKF Başkanı Sırrı Zengin ve TUGVA İl Temsilcisi Çağrı Parlak’ın ilk smacı ile voleybol turnuvaları başladı. Sporcular kendi aralarında turnuvalar düzenleyerek dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi. Şenlik 13 Haziran’da Fikret Karabudak Stadında futbol turnuvaları, 15 Haziran’da Belediye Şehir Parkında Oryantring turnuvaları, 16 Haziran’da ise Başpınar Stadyumunda Atletizm turnuvaları ile devam edecek. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.