Çöplerimizi Zamanında Çıkaralım

Çöplerimizi Zamanında Çıkaralım
Çöp Toplama Saatlerine Riayet EdelimKırıkkale Belediyesi uzun bir süredir evsel atıkların belirli saatlerde toplama uygulamasına devam ediliyor. Vatandaşların çöp toplama için belirlenen saatlerde riayet etmeleri, çöplerin toplanmasından...

Çöp Toplama Saatlerine Riayet Edelim

Kırıkkale Belediyesi uzun bir süredir evsel atıkların belirli saatlerde toplama uygulamasına devam ediliyor. Vatandaşların çöp toplama için belirlenen saatlerde riayet etmeleri, çöplerin toplanmasından en fazla bir saat önce dışarı çıkarmaları istendi.

Zamanından önce çıkartılan çöplerin kirliliğe neden olduğunu belirten belediye yetkilileri çöplerin sağlam çöp torbalarına konarak bırakılması ve cadde sokaklarda çöp toplama işlemi yapıldıktan sonra kesinlikle çöplerin dışarı çıkarmamaları istendi.

Bin Ton Çöp Toplanıyor

Daha temiz bir Kırıkkale için birlikte el ele vermemiz gerektiğini belirten Belediye yetkilileri “Kamu yararı gözeterek öz veri ile sürdürdüğümüz çöp toplama sistemine devam ediyoruz. Kırıkkale’miz de her gün17 Araç ve 55 personel ile yaklaşık 100 bin ton atık topluyoruz. Bu atıkları topladıktan sonra gece ve gündüz ise program dahilinde tüm şehrimizde sokak temizliği sürdürüyoruz. Çevre temizliği ve halk sağlığı gözettiğimiz çalışmalarımızda vatandaşlarımızın da evsel atıklarını daha önceden belirlenen saatlerde dışarı çıkarmalarını özenle istiyoruz” denildi.

Erken Çıkarana Ceza

Çöp toplama saatlerine şehir genelinde uyulduğu gözlemlenirken ancak zaman zaman çöp toplama saatinden önce ya da sonrası atılan çöpler gün boyunca burada kalmakta bu nedenle de halk sağlığı olumsuz yönde etkilenmekte.Zamanından önce bırakılan çöpler, yaz aylarının gelmesi ile birlikte de uçkunların üremesine ortam oluşmakta, ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde toplum sağlığı açısından önem arz etmekte. Yaz saati uygulaması nedeni ile Çöp saatlerinden önce dışarıya çıkarılan ve gelişi güzel çöplerin bırakılması ile çevre kirliliğine neden olanlar hakkında gerekli idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.