Çörek otu hasadı yapıldı

Çörek otu hasadı yapıldı
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Kırıkkale’de ekimi yapılan çörek otu ekiliş alanlarında hasat yapıldı.KURAK...

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Kırıkkale’de ekimi yapılan çörek otu ekiliş alanlarında hasat yapıldı.

KURAK BİR SEZONA RAĞMEN VERİM SEVİNDİRDİ

Kırıkkale’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçilerin iş birliğiyle yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin ilk hasadı gerçekleştirildi. Bahşılı ilçesine bağlı Büyük Sarıkaya köyünde çiftçi Ejder Ateş tarafından 50 dönümlük araziye ekimi yapılan çörek otu biçerdöverle hasat edildi. Gerçekleştirilen hasat kurak bir mevsim yaşayan Kırıkkale’de yine de çiftçinin yüzünü güldürdü.  Çiftçi Ateş, kurak bir mevsime rağmen verimin oldukça iyi olduğunu söyledi. Hasat çalışmasına katılan Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, kuraklığa rağmen elde edilen verimin oldukça iyi olduğunu, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

KIRIKKALE’DE AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİ ARTIYOR

İl Müdürü Yılmaz “2021 yılında uygulamayı düşündüğümüz projelerden biri de aromatik bitki üretimini artırmaktı. Eğitim sonucu çiftçimiz bunu benimsedi, geçen sene 600 dekar ekiş varken bu sene bu daha da arttı. Hasadı yapılan tarlamızda durumu gözlemek amacıyla bulunduk. Genel itibarıyla çiftçilerin memnuniyetini gördük." dedi.

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.