Cumhuriyetimiz 98 yaşında

Cumhuriyetimiz 98 yaşında
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. yılında milletçe haklı gururunu yaşıyoruz.BÜYÜK GURUR VE HEYECANBüyük...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün tüm yurtta düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. yılında milletçe haklı gururunu yaşıyoruz.

BÜYÜK GURUR VE HEYECAN

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 98. yılı bugün tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar dolayısıyla Kırıkkale’de de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında çelenk sunumu ve program düzenlenecek. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Türkiye Büyük Millet Meclisince 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin 98’nci kuruluş yıl dönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.  98 yıllık Cumhuriyet tarihimiz, aziz milletimizin en zor şartlarda dahi yeniden nasıl ayağa kalkabildiğini tüm dünyaya gösterdiği bir dönem olmuştur. Yedi düvele karşı, yokluk içinde vatan ve bayrak uğruna verilen bu mücadele, hürriyeti ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışıyla adeta küllerinden yeniden doğuşunun da simgesi olmuştur” ifadelerine yer verdi.

CUMHURİYETİ KORUMAK BİZLERİN GÖREVİ

Vali Tekbıyıkoğlu mesajının devamında “Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı vatan, millet ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren onurlu bir mücadeledir. Bu onurlu mücadelenin sonucunda kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegâne görevidir. İstiklal harbimizi çağın en kutlu zaferine taşıyan, Cumhuriyetimize ve şanlı bayrağımıza sonsuz bir hayat veren o ruh ve iman, bugün de dimdik ayaktadır”.

HEDEF MODERN VE BÜYÜK BİR TÜRKİYE

“Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.