Dede Yıldırım Hizmetlerini Anlattı

Dede Yıldırım Hizmetlerini Anlattı
İki dönemdir Keskin Belediyesi’nin idari amirliğini yürüten ve başkanlık görevinde 7’den 70’e kimseyi ayrıştırmadan hizmet yürütmeye çalışan Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptıkları ve yapacakları bazı çalışmalarını anlattı.

İki dönemdir Keskin Belediyesi’nin idari amirliğini yürüten ve başkanlık görevinde 7’den 70’e kimseyi ayrıştırmadan hizmet yürütmeye çalışan Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptıkları ve yapacakları bazı çalışmalarını anlattı.

BAŞKAN YILDIRIM: “İLÇEMİZİN HER ALANDA ÇALIŞMA ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ 

İki dönemdir Keskin Belediyesi’nin idari amirliğini yürüten ve başkanlık görevinde 7’den 70’e kimseyi ayrıştırmadan hizmet yürütmeye çalışan Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptıkları ve yapacakları bazı çalışmalarını anlattı. Yıldırım, “İlçemizin gelişmesi ve büyümesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

83 AYDIR AKSATMADAN MAAŞLAR ÖDENİYOR 

METEOROLOJİ BİNASI BELEDİYEYE TAHSİS EDİLDİ 

Bütün kesime hitap ederek çalışmalara imza atan Başkan Yıldırım, Keskin’in geçmişten günümüze hak ettiği üst seviyelere gelmesinin turizm hareketliliğine ev sahipliği yapan Keskin, belediye hizmetleriyle gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Sağlık, eğitim, ekonomi, altyapı, istihdam, sanatsal, kültürel ve çeşitli hizmetlerde büyük önemin verildiği Keskin, iki dönemdir belediye başkanlık görevinde bulunan Dede Yıldırım ile önemli yatırım çalışmalarına ev sahipliği gayreti içinde olduklarını belirtiyor.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARIBAŞLIYOR 

88 PERSONEL İSTİHDAM EDİLDİ 

Başkanlık görevine geldiği günden itibaren yaptıkları ve yapacakları bazı çalışmalardan bahseden Yıldırım, Mayıs ayı itibariyle doğalgaz çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi. İlk etap çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 300-400 hanenin doğalgaz alabileceğini ifade etti. Yıldırım, 88 personelin Keskin Belediye personeli limitet şirketine iştihamı sağlandığını belirtti.

30 KİLOMETRE KİLİT PARKE DÖŞENDİ 

10 KİLOMETRE İLÇE MERKEZİNDEKİ KALDIRIMLAR YENİLENDİ

MAHALLELERE SOĞUK ASFALTLAR YAPILDI 

Yıldırım, “Bedesten içi, yoğurt pazarı ve çevreleri erimiş taşlardan kurtularak kilit parke taş döşenmiştir Bütün mahallelerimizin altyapı çalışmasından dolayı bozulan yolları Gündoğdu, Bozkurt Mahalleleri, 1. Etap TOKİ çevresi, kömürcüler sokağı ve kız yurdu olmak üzere 30 km. Kilit parke döşenmiştir.  Ayrıca Yeni Mahalle, 2. Etap TOKİ, Emniyet Müdürlüğü önü ve Altuntaş Mahallesi Özbek Saran Caddesine soğuk asfalt çalışması yapılmıştır. Bütün kaldırımlarımız andezit taşı ile döşenmiştir” dedi.

2 MİLYON 500 BİN TL PERSONEL ÜCRETİ ÖDENDİ

22 DÜKKAN YIKILARAK KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK 

“Mevcut memur, işçi ve diğer kurumlara nakil olan personellerin yaklaşık 2 milyon 500 bin TL tutarındaki ücretlerini ödedik. Kız yurdu ve cezaevinin açılışını gerçekleştirdik. Tarihi evlerimiz restore edilerek, halkımıza kafe, kütüphane, müze ve yaşlı bakım evi olarak hizmet vermektedir. Cenaze aracı, greyder,  arazöz, zabıta aracı, binek oto, minibüs, itfaiye, kepçe ve sıkıştırmalı çöp kamyonunu araç filomuza ekledik. Ayrıca ilçemizin ihtiyacı olan merdivenli itfaiyemizi ilçemize kazandırdık.

10 KİLOMETRE SICAK ASFALT YAPTIK 

“İftar çadırımızı, geleneksel hale getirerek her yıl cumhuriyet meydanımızda halkımızın hizmetine sunuyoruz. Semazen gösterilerimizle ramazan aylarımızı karşılamaya devam edeceğiz. Her yıl muharrem ayında halkımızla bir araya gelerek aşure dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın, hanımlarımızın yıllardır hasretini çektiği parklarımızı, altuntaş, yenice ve yeni mahallemize yaptık. Diğer parklarımızı da en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız. İlçemizin 1994 yılından bu zamana kadar hasret kaldığı sıcak asfaltımızı, Yeni Mahalle, Yenice Mahallesi, Çarşı İçi Ve Bulvar Olmak üzere 10 km. Asfalt atımını gerçekleştirdik”.

SOSYAL VE KÜLTÜREL, SPOR ETKİNLİKLERİ YAPILIYOR 

“Taziye çadırlarımız her zaman halkımızın hizmetinde. 2014 yılında başladığımız ve geleneksel hale getireceğimiz gezilerimizle, hanımefendilerimizi her yıl kültür gezisi ile buluşturmaya devam ediyoruz. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü, Keskin Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü’nün belediyemizle ortak yürüttüğü oryantring yarışması düzenlendi. İlçemiz Hayriye Camisinde duvar, çevre düzenlemesi, parke taşı, cami girişindeki kaldırımlar ve cami girişine yapılan PVC Kapı belediyemiz tarafından yapılmıştır.”

KESKİN ÇARŞI CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

3. ETAP TOKİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

“1287 tarihinde yapıldığı tahmin edilen ve 1964 tarihinde restore edilen ilçemizin en eski camilerinin başında gelen tarihi Keskin Çarşı Camii aslına uygun olarak restore ediliyor.  Çalışmaların ilerlemesi bizleri sevindiriyor. İnşallah en kısa zamanda ibadete açılacaktır. 2. etap TOKİ konutlarımızı sahipleriyle buluşturduk. 3. etap TOKİ içinde çalışmalarımız devam etmektedir.”

30 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

ENGELLİ VATANDAŞLARA SANDALYE 

“Keskin'imizin kanayan yarası olan su problemini çözmekte hamd olsun bana nasip oldu. 110 km. Şehir şebekemiz ve ana hattımız değişerek, 5000 tonluk su depomuz ve kartlı sayaçlarımızla 30 yıllık su sorunu çözülmüştür. Ressam Rahmi Pehlivanlı anma günü Keskin’de Rahmi Pehlivanlı'nın tarihi evi önünde yapıldı. İlçemizi tüm dünyaya tanıtan Hacı Taşan'ımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Keskin Belediyesi ve Keskinli Engelliler Derneği ile engelli kardeşlerimize tekerlikli sandalye dağıtımı yaptık.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ CADDELERE VERİLDİ 

KANALİZASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

“ilçemizde vatan için şehit olan evlatlarımızı unutmadık. İsimlerini ölümsüzleştirmek için ilçemizin sokak ve caddelerine isimlerini vererek ilelebet yaşatacağız ve unutmayacağız. İlçemizde kanalizasyon yenileme çalışmalarına başladık, şuanda yapım işi devam ediyor.

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK 

Bozkurt Mahallesinde Millet Bahçesi Yapımı Çalışmaları Yakında Başlayacak Bu hizmetlerimizin gerçekleşmesinde emeği geçen, siyasetçilerimize, bürokratlarımıza iş adamlarımıza, vatandaşlarımıza, ayrıca gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.