Devlet övünç madalyaları verildi

Devlet övünç madalyaları verildi
Cumhurbaşkanlığı tarafından Kırıkkale'ye Gazi ve Şehit ailelerine teslim edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.TÖREN DÜZENLENDİCumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın...

Cumhurbaşkanlığı tarafından Kırıkkale'ye Gazi ve Şehit ailelerine teslim edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Kırıkkale Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.Pandemi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında düzenlenen Törene Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Bkm.Alb.Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara,Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Başalan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve yakınları katıldı.

PEYGAMBERLİKTEN SONRA EN BÜYÜK RÜTBE

Törende bir konuşma yapan Vali Yunus Sezer, Devlet Övünç Madalyasının, millete yapılmış olan fedakârlığın, gösterilen kahramanlığın bir nişanesi olduğunu belirtti ve şunları kaydetti: “Milletimizin dilinde büyüklerimizin dilinde pelesenk olmuş bir söz var. Allah ölümün de hayırlısını nasip etsin diyerek biz dua ederiz. Belki bu duanın en güzel karşılığını şehitlerimiz görmektedir. Çünkü peygamberlikten sonra en büyük rütbe Allah’ın vaadi en büyük makam şehitlik makamıdır.  Büyüklerimiz ne iş yaparlarsa yapsınlar gaza niyetiyle diye yola çıkarlarmış. Niyet de bunun bir parçası. Allah belki şehitlik nasip eder belki gazilik nasip eder diye gaza niyetiyle dua ederek yola çıkarlarmış. Bunlar bizim geleneklerimde inancımızda olan şeyler. Bu inanç belki bizlere Malazgirt Zaferini yazdırdı. Belki yedi düvele karşı Çanakkale Zaferi’ni kazandırdı. Bu inanç bugün bu Anadolu topraklarında ne zaman dara düşsek ne zaman sıkışsak bizim yardımımıza koşan bir dua gibi bizim önümüzde rehberlik ediyor. 15 Temmuz’da, Hendek barikatı olaylarında, Suriye’deki olaylarda terör çemberine ne zaman alınmak istediysek o zaman bütün milleti hiçbir görüş ve düşünceye bağlı kalmadan bir araya toplayan büyük bir inanç. Her milletin bağrında belki böyle bir inanç vardır ama bizi Anadolu’nun son kalesini, İslam’ın son kalesini emanet olarak kabul ettiğimiz bu son kaleyi korumak, herhalde bu inancın bir eseridir”

MİLLETİ TEMSİL EDEN MADALYA

Vali Sezer  “Devlet övünç madalyası, bu milletin bütün minnetini, şükranını ve devletin şehit yakınlarımıza ve gazilerimize duymuş olduğu şükranı, minneti gösteren bir madalyadır. Bunu biz kalbimizin üzerinde taşırken aynı zamanda şehitlerin emanetini ve onun neyi simgelediğini bilerek taşıyacağız. Belki şehit yakınlarımız Allah uzun ömür versin bugün aramızdan ayrılanlar da var ama torunları yıllar geçse de bunu büyük bir övünçle büyük bir şerefle benim dedem, benim amcam, benim büyük amcam, benim yakınım bu memleket için bu millet için bu dava için hayatını kaybetti şehit oldu diyecekler. Bu madalyanın, bizim madalyamız zümrüt değil, yakut değil, altın değil bizim madalyamız da tıpkı destanı öksüz şehitlerimiz gibi sade ve milleti temsil eden bir madalyadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki temsilcisi olarak bu madalyayı sizlere tevcih etmekten dolayı onur duyduğumu belirtmek isterim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bugün aramızda olanlara da sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Vali Yunus Sezer; Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’ın babası Hamza Bozbıyık’a, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran’ın annesi Pakize Zengin’e, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Davut Özcan’ın babası Bünyamin Özcan’a ve Gazi Piyade Uzman Çavuş Süleyman Karayel’e, Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.