Dinek Dağ’da orman yangını

Dinek Dağ’da orman yangını
10 DÖNÜMLÜK ÇAMLARDAN OLUŞAN ORMAN YANARAK KÜL OLDUKırıkkale’nin en yüksek bölgesi olan Dinek Dağ’da Uzunlar Köyü yakınlarında orman yangını meydana geldi. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede rüzgarında...

10 DÖNÜMLÜK ÇAMLARDAN OLUŞAN ORMAN YANARAK KÜL OLDU

Kırıkkale’nin en yüksek bölgesi olan Dinek Dağ’da Uzunlar Köyü yakınlarında orman yangını meydana geldi. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede rüzgarında etkisiyle büyüdü. Alanın engebeli olması nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılırken, yaklaşık 10 dönümlük orman yanarak kül oldu. Vali Yunus Sezer yangının meydana geldiği alana giderek yetkililerden bilgi aldı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Ülke çapında meydana gelen orman yangınlarına Kırıkkale’nin Dinek Dağı ormanı da eklendi. Önceki gün ikindi saatlerinde Dinek Dağı yamaçlarında Balışeyh ilçesine bağlı Uzunlar Köyü yakınlarında bulunan çamlık ormanlık arazide nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa zamanda büyüdü. İlk etapta Uzunlar Köyü sakinlerinin müdahale ettiği yangının büyümesi üzerine durum Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Orman işletme müdürlüğü yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra, Kırıkkale Belediyesi ve çevre ilçe belediye itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın daha da büyümeden kontrol altına alındı.

VALİ SEZER YANGIN HAKKINDA BİLGİ ALDI

Meydana gelen yangında uzun yıllardır yetişmesi için çaba harcanan Çamlar yanarak kül oldu. Yetkililer yangından yaklaşık 10 dönümlük çamlık ormanın zarar gördüğünü bildirdi. Diğer taraftan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Balışeyh Kaymakam Vekili İbrahim Gökçe olay yerine giderek incelemelerde bulundular. Çıkan yangın ile ilgili Kaymakam Gökçe’den bilgi alan Vali Sezer, daha sonra köyden ayrıldı. Gökçe, yangının ekipler tarafından kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının yapıldığını söyledi.

ORMANLARIMIZI KORUYALIM

Oluşabilecek orman yangınlarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan yetkililer “ Yangınların büyük bölümü İhmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıkıyor. Ormanda güvenlik tedbiri alınmadan ateş yakılması, Yakılan ateşin söndürmeden bırakılması, Sönmemiş sigara izmariti ve kibritin yere atılması. Orman içinde veya bitişiğindeki tarlalarda istenmeyen ot veya anızın yakılması, Gece aydınlatma için ormanda ateşle dolaşılması, Cam ve cam kırıklarının ormanda bırakılması, Çocukların orman içinde ateşle oynamaları gibi nedenlerle yıllarca yetişmesi için emek verdiğimiz ormanlar yanarak kül oluyor. Vatandaşlarımız pikniklerini bu alanlarda yaparlarsa, ormanın içerisinde gelişi güzel piknik yapmazlarsa, çok memnun oluruz. Vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Yani ne olur ki? dememek lazım. Çünkü, yangınlar bu şekilde oluyor. Ufak bir dikkatsizlikle çok büyük alanlar tahrip olabiliyor.  Bunun için hepimize düşen ormanlık alanlarda daha dikkatli olmalıyız. Dünyamızın ciğeri konumunda olan ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.