Dinek dağını renklendiren şenlik

Dinek dağını renklendiren şenlik
Dinek Dağın Dulkadirlileri, Dinek Dağı zirvesinde 20’inci kez bir araya geldilerKırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneğinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve Aşık Serda-i’yi Anma şenliğinin 20.si Dinek dağın...

Dinek Dağın Dulkadirlileri, Dinek Dağı zirvesinde 20’inci kez bir araya geldiler

Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneğinin geleneksel hale getirdiği Sıla-i rahim ve Aşık Serda-i’yi Anma şenliğinin 20.si Dinek dağın zirvesinde gerçekleştirildi. Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılımın olduğu, HES kodu uygulamasının yapıldığı şenlikte aile fertleri bir taraftan sıla-i rahimde bulundu, diğer taraftan atalarını yad etti.

SALGIN NEDENİYLE KATILIM SINIRLI TUTULDU

Dulkadiroğulları Sıla-i Rahim ve Aşık Serda-i’yi anma şenliği yapıldı. Kırıkkale Dulkadiroğulları Kültür, Sanat, Tarih, Turizm, Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından bu yıl 20’incisi yapılan şenlik her zaman olduğu gibi bu yılda akrabalar arasındaki kaynaşmaya, birlik ve beraberliği pekiştirilmesine sahne oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle katılımı sınırlı tutan dernek yönetimi, şenlik alanında HES kodu uygulaması, ateş ölçümü yaptırdı ve katılımcılara maske ve dezenfektan dağıttı. Keskin ilçesine bağlı Gazibeyli Köyünde mezarlık ziyaretiyle başlayan ve Dinek Dağı keklik Kayası mevkiinde düzenlenen ana programla devam eden Sıla-i rahim ve Aşık Serda-i’yi Anma şenliği tam anlamıyla kaynaşmaya sahne oldu.

ATALARINI YAD ETTİLER

Şenlikte Erkoç ailesinin gençleri birbiriyle tanışma, büyükleriyle helalleşme imkanı bulurken, mezarlık ziyaretiyle atalarını yad etti. Dinek Dağı keklik kayası mevkiinde devam eden şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneği yönetimi katılımcılara selamlama konuşması yaptı. Oyunların oynandığı, hediye çekilişlerinin yapıldığı, mahalli sanatçılar konserinin verildiği şenlikte, Keskin yöresinin halayı büyük ilgi gördü. Dernek yönetim kurulu üyesi Tuncay Erkoç’un girişimleriyle Etimesgut Belediyesi tarafından gönderilen hediyeler çocuklara dağıtıldı. Erkoç ailesinin fertlerinin katılımı ile Keskin halayı çekilirken, şenlik sonunda helalleşme töreni düzenlenerek büyüklerden helallik alındı.

GÜCÜMÜZ BİRLİK BERABERLİĞİMİZDİR

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneği Başkanı Cengiz Erkoç, “Bilindiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla bu yıl toyumuza katılımı sınırlı tutmak zorunda kaldı. Gençlerimizin aile büyükleriyle hasbihal etmesi, akranlarıyla kaynaşması için geleneği bu yılda sürdürüyoruz. Bizler Anadolunun merkezinde bulunan Dinek Dağın Dulkadirlileri olarak ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadele eden bir aileyiz. Bu birliktelikteki amacımız kültürümüzü örf ve adetlerimizi yeni yetişen neslimize öğretmek ve yaşatabilmektir. Bizler bir Türkmen ailesi olarak her zaman ülkemizin birlik ve bareberliği, huzurun artması adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.  Bu seni 20’incisini düzenlediğimiz Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi anma günü etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DİNEK DAĞININ HAVASI SERT İNSANI MERT

Yahşihan İlçesi Köyleri Yörük Türkmenler Derneği ve Anadolu Yörük Türkmenler platformu temsilcisi Ali İhsan Akkaya, “Şenlikler, festivaller, hem sıla-i rahim hemde geleneklerimizin, göreneklerimizin yaşatılmasında çok önemli. Dinek dağı gibi havası sert, insanı mert güzel bir coğrafyada böylesi güzel bir şenliğin düzenlenmesi hepimiz için bir kıvanç vesilesidir. Birlik ve beraberliği ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir dönemde güzel bir etkinliğe imza atan Erkoç ailesini tebrik ediyor, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. HABER: MEHMET ERKOÇ

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.