Dünya Kadınlar Gününde MHP’ye 253 katılım

Dünya Kadınlar Gününde MHP’ye 253 katılım
Kırıkkale MHP İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Kadınlara yönelik düzenlenen törende MHP’ye geçiş yapan 253 kadına rozetleri takıldı. Törende konuşan MHP...

Kırıkkale MHP İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Kadınlara yönelik düzenlenen törende MHP’ye geçiş yapan 253 kadına rozetleri takıldı. Törende konuşan MHP İl Başkanı Murat Abalı “MHP, Türkiye ve Kırıkkale siyasetinde vazgeçilmez konumdadır. Farklı siyasi partilerden istifa ederek, MHP’ye gönül ve destek vermeye karar veren yeni üyelerle ailemizi genişletiyoruz ve ülkemizin birliği için daha güçlü adımalar atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

PARTİYE KATILIM SAĞLADILAR

Farklı siyasi partilerden istifa ederek; Milliyetçi Hareket Partisi ve dolayısıyla Cumhur İttifakı çatısı altında siyaset yapmaya, destek olmaya karar veren 253 kadın, bugün Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu törenle Partiye katılım sağladı. Törende önemli bir konuşma yapan MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; “Şanlı tarihimize bakıldığında; kurulan Türk devletlerinde, kadının toplumda büyük önemi olduğu görülecektir. Tarihimizde Kadın; sadece sosyal ve ekonomik hayatta değil, devlet yönetiminde de söz sahibidir. M.Ö. 6 ncı Yüzyıl’da kurulan ilk Türk devleti İskit-Saka İmparatorluğu’nda hükümdarın “Tomris Hatun” olması, Türklerde kadına verilen önemin en belirgin göstergesidir. Yine Tarihimize baktığımızda: İl Bilge Hatun’u, Hayme Ana’yı, Nene Hatun’u, Tayyar Rahmiye’yi, kısacası şanlı tarihimizde kahraman Türk kadınının ne derece saygın olduğunu görmekteyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca da çok sayıda Türk kadını, yarattıkları ilklerle kendinden sonra gelen kadınlara ilham vermişlerdir. İşte bugün burada; Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılma, destek olma kararı veren yüzlerce kadın kardeşimizin bu önemli ve kıymetli kararlarını bu düşüncelerle tebrik ediyor ve alkışlıyoruz.” dedi.

KADINLARI ŞİDDETTEN KORUYACAK MHP’NİN KANUN TEKLİFLERİ

Milletvekili Öztürk coşkulu katılım töreninde yapmış olduğu konuşmada; TBMM Başkanlığına ilk imza sahibi olarak sunmuş olduğu kadına ve çocuğa yönelik şiddeti caydıracak olan kanun tekliflerinin önemine değinerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizlerin üzerinde çalışıp ilk imza sahibi olarak TBMM’ye sunmuş olduğumuz iki önemli kanun teklifimiz Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde yasalaşacaktır. Bu kanun teliflerimiz ile; kadına yönelik ‘ısrarlı takip, rahatsız etme’ suç haline getirilip, hapis cezası verilmesi öngörülmektedir. Yine boşanmış olsa da ‘eski eşe’ karşı işlenen cinayet, yaralama, taciz, tehdit ve bunun gibi suçları nitelikli hale getirmeyi öngörmekteyiz. Yani suçun cezası ağırlaşacak, hafifletici neden olmayacaktır. Bir diğer teklifimiz ile de eşinden, birlikte olduğu erkekten şiddet gören ancak maddi durumu yerinde olmayan kadınların, avukatlık ücreti, mahkeme masrafı dâhil tüm hukuki giderlerinin devlet tarafından karşılanmasıdır. Adalet Bakanlığımız da bu tekliflerimizin maddelerini benimsemiş ve 6 ncı Yargı Paketinde bu yönde adımlar atılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak iki yıl önce kadınlarımızın lehine olan öngörülerimizin, şiddete yönelik tedbirlerimizin tamamı, inşallah bu pakette yer alacaktır” dedi.

YENİ ÜYELERLE AİLEMİZİ GENİŞLETİYORUZ

Kırıkkale’de gerçekleşen katılım töreninde konuşan MHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Murat Abalı; “ MHP, Türkiye ve Kırıkkale siyasetinde vazgeçilmez konumdadır. Bu gerçeklik her geçen gün daha da netleşmektedir. Farklı siyasi partilerden istifa ederek, MHP’ye gönül ve destek vermeye karar veren yeni üyelerle ailemizi genişletiyoruz ve ülkemizin birliği için daha güçlü adımalar atmaya devam ediyoruz. Bu anlamda MHP çatısı altında görev almaya talip olan değerli yeni üyelerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

MHP’NİN HER KADEMESİNDE KADININ İZİ VAR

MHP Kırıkkale Aile ve Kadın Komisyonu Başkanı Av. Melike Boran da törende yaptığı konuşmada; MHP’nin her kademesinde kadınların önemli görevler aldığını belirterek; “Kadın MHP’nin harcıdır.” dedi. Boran konuşmasına şu şekilde devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi’ne göre Kadın: Annedir, Eştir, Yuvadır, İnsandır, Ailenin Temel Direğidir. Toplumun Aynası, Geleceğimizin Ümit Ateşidir. Bu itibarla parti olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız, her şart altında Türk kadının hak ve hukukunu savunmayı sürdüreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi, kökeni ve anasının dili ne olursa olsun Türk kadının her zaman destekçisi, sözcüsü ve yanında duran gücü olmaya devam edecektir. Bugün aramıza katılarak çok büyük destek sağlayan kadınlarımıza ‘hoşgeldiniz’ diyor, şükranlarımızı sunuyorum. Birlikte memleketimiz için önemli görevler yapacağımıza inanıyorum.” diyerek, önümüzdeki günlerde yine çok sayıda kadının diğer partilerden istifa ederek, MHP’ye katılacağı müjdesini verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.