Eğitim gönüllüleri hayallerini Yahşihan'da gerçekleştirdi

Eğitim gönüllüleri hayallerini Yahşihan'da gerçekleştirdi
Sosyal medyada organize olan bir grup eğitim gönüllüsü Yahşihan ilçesindeki bir ilkokulda kütüphane oluşturdu. Kütüphane, İlçe Kaymakamı, protokol üyeleri ve eğitim gönüllülerinin katılımı ile açılışı yapılarak hizmete...

Sosyal medyada organize olan bir grup eğitim gönüllüsü Yahşihan ilçesindeki bir ilkokulda kütüphane oluşturdu. Kütüphane, İlçe Kaymakamı, protokol üyeleri ve eğitim gönüllülerinin katılımı ile açılışı yapılarak hizmete girdi.

HASAN GAZİ ALÇIK KÜTÜPHANESİ

Eğitim gönüllüsü Zeynep Uzun koordinesinde çok sayıda gönüllü, öğrencilere ve eğitime destek amaçlı olarak sosyal medyadan organize oldu. Tüm ihtiyaçlar eğitim gönüllüleri tarafından karşılanan ve "Hasan Gazi Alçık" ismi verilen kütüphanenin açılışı yapılarak hizmete girdi. Şehit Turgay Uğantaş İlkokulu'nda hizmete giren kütüphanenin açılışı, Yahşihan Kaymakam Vekili Erdem Karanfil, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Okul Müdürü Metin Aydın ve eğitim gönüllüleri tarafından yapıldı. Kaymakam Vekili Karanfil açılışta yaptığı konuşmada, kitap okuma sayesinde öğrencilerin hayatlarında önemli değişiklerin olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET

Kendisinin ortaokul çağlarında okuduğu bir kitaptan etkilendiğini hatırlatan Kaymakam Karanfil, "Öğretmenler, toplumda bireylerin yetişmesinde önemli bir yeri teşkil ediyor ve her bir öğrencinin hayatına dokunuyorlar. Kütüphanenin oluşmasında katkıları olan tüm gönüllülere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada bulunan kitaplar öğrencilerin dünyasına önemli katkılar sağlıyor. Açılışını yapmış olduğumuz kütüphanede kitaplarla buluşan öğrencilerimizdeki öz güven oldukça memnuniyet verici. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum."dedi. Ortaokul yıllarında Türkçe öğretmeninin kendisine verdiği kitabı okuyunca çok etkilendiğini hatırlatan Karanfil, okuduğu kitabı adeta yaşadığını sözlerine ekledi. Kaymakam Vekili Erdem Karanfil kütüphanede kitap okuyan öğrencilerle bir süre sohbet ederek ileride olmak istedikleri meslekler hakkında fikirlerini aldı.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ'DAN ETKİNLİKLER MÜJDESİ

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz da konuşmasında eğitime destek veren günüllülerin ilçelerindeki bir okula verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Türkyılmaz eğitime her zaman destek vermek için hazır olduklarını belirterek, yaz tatilinde ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde belediye olarak düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerin müjdesini verdi. Belediye Başkanı Türkyılmaz açılışı yapılan kütüphanede okunmak üzere kitap getirerek görevlilere teslim etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de, her yaş grubundaki bireylerin kitapla buluşması gerektiğini söyledi. Özellikle eğitim öğretim çağındaki çocukların kitaplarla daha uzun süre vakit geçirmelerini belirten Kökrek, " Eğitim gönüllüleri sosyal medyada bir grup oluşturarak desteklerini bizlere ulaştırdılar. Bu sayede kütüphanenin kurulumu gerçekleştirildi. Kütüphanenin tüm malzemeleri, kitaplar, zeka test oyun araç ve ekipmanları ve diğer donanım ve eşyalar gönüllüler tarafından sağlandı. Kütüphanemizde birbirinden kıymetli çok sayıda zengin içerik öğrencilerimizle buluştu" diye konuştu.

KİTAP OKUMAK AYRICA KİŞİYE SAYGINLIK KAZANDIRIR

Kitap okunduğunda uzun yıllar geçse de kişideki kazanımların etkisinin bir hayat boyu devam ettiğini hatırlatan Kökrek, "Kitap okunduğunda bir adım daha önde olunacağını hatırlatmak isterim. Kitap okumak ayrıca kişiye saygınlık kazandırır. Tüm öğrencilerime okudukları kitapları mutlaka çevrelerindeki büyüklerle ve arkadaşlarıyla paylaşım yapmalarını tavsiye ediyorum. Burada okulumuza yapılan eğitim desteği bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş oldu.  Desteklerinden dolayı başta Zeynep Uzun'a, Meral Alçık, Hanife Pozan hocalarıma ve diğer tüm gönüllülere yürekten teşekkür ederim." dedi.

BİZİ BİR ARAYA GETİREN ORTAK HAYALLERİMİZ OLDU

Kütüphanenin kurulmasına destek veren grup adına açıklama yapan Zeynep Uzun ise "Pandemi sürecinde sosyal medyadan bir araya geldik. Hepimiz eğitim gönüllüsüyüz. Bizi bir araya getiren ortak hayallerimiz oldu. Amacımız, eğitimi ve eğitim sürecinin ana aktörleri olan öğretmenlerimizi, ayrıca göz bebeğimiz olan çocuklarımızın yanında olmak ve onlara destek olmak. Çocuklarımızın dünyaya açılan kapıları olan kütüphaneler kurmaya odaklanmış durumdayız. Tüm hayal kardeşliği gönülleri ve eğitime uzun süre hizmet vermiş Meral Alçık ile eğitim öğretime katkıları olan Hanife Pozan öğretmenimizle birlikte "Hasan Gazi Alçık" ismi ile kurulan bilgi yuvası kütüphanemizi çocuklara kazandırarak ardımızdan hoş bir seda bırakmış olduk." ifadelerini kullandı. Okul Müdürü Metin Aydın, okulla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra okuluna yapılan kütüphane desteğinden dolayı davetlilere ve gönüllülere teşekkür etti.  HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.