Eğitimin çağdaş toplumun en temel vazgeçilmezi

Eğitimin çağdaş toplumun en temel vazgeçilmezi
İlköğretim haftası Kırıkkale’de törenle başladı. 2015 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan Polis Memuru Mustafa Nohut’un isminin verildiği yeni okulda yapılan törende şehit Nohut için dualar edildi, öğrencilere...

İlköğretim haftası Kırıkkale’de törenle başladı. 2015 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan Polis Memuru Mustafa Nohut’un isminin verildiği yeni okulda yapılan törende şehit Nohut için dualar edildi, öğrencilere kitap ve hediyeler dağıtıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Eğitimin çağdaş toplumun en temel vazgeçilmezidir” diye konuştu.

OKULA ŞEHİT NOHUT’UN İSMİ VERİLDİ

Kırıkkale’de 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası açılışı yapıldı. Yapımı yeni tamamlanan şehit Polis Memuru Mustafa Nohut Anaokulunda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende okulun öğrencileri tarafından çeşitli gösterilerde bulunuldu, şiirler okundu. Programda şehit Polis Memuru Mustafa Nohut için okul girişinde oluşturulan köşesinde dua yapılarak şehit annesine Türk bayrağı teslim edildi. Protokol üyeleri daha sonra şehit annesiyle birlikte şehidin isminin verildiği Şehit Mustafa Nohut Anaokulunun açılışı yapıldı. Törene, Kırıkkale Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin yanı sıra şehit annesi Münevver Nohut ile diğer şehit yakınları, şehidin polis meslektaşları ve diğer davetliler katıldı. Heyet, dersliklerde öğrencilerle de bir araya gelerek kitap dağıtımı gerçekleştirdi ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

MÜREFFEH BİR TOPLUMA EĞİTİMLE ULAŞILIR

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocukları yetiştirmek için büyük çaba içerisinde olduklarını söyledi. Eğitimin çağdaş toplumun en temel vazgeçilmezi olduğunu hatırlatan Tüfekçi, "Yeni eğitim öğretim yılında, İlköğretim Haftası etkinlikleri sebebiyle, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek olan değerli öğretmenlerimizle, o öğrencileri gözünden sakınarak emek emek büyütüp bugünlere eriştiren velilerimizle ve her birinizi ayrı ayrı çok sevdiğimiz siz öğrencilerimizle burada birlikte olmanın kıvancını yaşıyoruz. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur. Ülkemiz ancak ve ancak eğitime verdiği değer ölçüsünde müreffeh bir seviyeye ulaşabilecektir.

TEKNOLOJİYİ ÜRETEBİLEN VE İNSANLIĞIN YARARINA KULLANABİLEN ÖĞRENCİLER

Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimiz, eminim ki hepiniz mesleğinizin ve çağın gereklerine göre sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişilersiniz. Sizler, eğitimin en temelinde olanlarsınız. Aynı hedeflere, kararlılıkla birlikte yürüyoruz. Amacımız yalnızca bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi  paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen öğrenciler yetiştirmektir. Hep birlikte dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sırada üç öğrencinin birlikte oturduğu, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Sizler, ortalama otuz kişilik sınıflarda, iki kişilik sıralarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda, yetkin öğretmenlerin elinde eğitim görüyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, tek bir şeye ihtiyacınız olduğunu bilmenizdir. O da çalışmaktır. Sizlerden bunun için öncelikle kendinize söz vermenizi istiyorum" diye konuştu.

HEPİMİZİN ORTAK AMACI

Velilere de seslenen Tüfekçi, "Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizlerin, hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve daima öğrencinizi desteklemektir. Bu nedenle öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de en iyi şekilde gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız." diye konuştu. Eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Tüfekçi, "İlköğretim bir ülkenin geleceğinin temelidir. Biz eğitimciler, İlköğretim Haftası vesilesiyle, ne kadar da önemli bir görevimiz olduğunu ve güzel ülkemizin hak ettiği gelişmişliğinin ancak ve ancak eğitimle sağlanabileceğini bir kere daha hatırlıyoruz. Ben, bu kıymetli hafta vesilesiyle, bir kez daha 2021-2022 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.