Engelsiz Gülüşler

Engelsiz Gülüşler
Kırıkkale Valiliği İle Kırıkkale Üniversitesi Arasında imzalanan İşbirliği Protokolleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Okullarındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı hizmetinin ulaştırılması...

Kırıkkale Valiliği İle Kırıkkale Üniversitesi Arasında imzalanan İşbirliği Protokolleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Okullarındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı hizmetinin ulaştırılması projesi (Engelsiz Gülüşler) hayata geçirilmiş oldu.

Bir diğer iş birliği protokolü de özel eğitim okullarına devam eden öğrencilerin eğitim ve rehabilitasyonu projesi (Engelsiz Üniversite Buluşmaları) için de imzalar atıldı.

AİLELERİN SEVİNCİ HER ŞEYE DEĞER

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından imzalanan İş birliği protokollerinin imza töreninde Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, KÜ Öğretim Üyeleri, Özel Eğitim Okul Müdürleri hazır bulundular. Vali Yunus Sezer törende,  özel çocukların gülümsemesi, onlardaki gelişim, ailelerinin sevinci her şeye değeceğini, bu özverili ailelerimizin yükünü toplum olarak paylaşarak yüklerini bir nebzede olsun hafifletilmesi gerektiğini bu yönde atılan tüm çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

“Engelsiz Gülüşler”  proje ile Kırıkkale ilinde bulunan 4 özel eğitim okulunda (Mevlüt Hiçyılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu,  Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Kırıkkale Özel Eğitim Meslek Okulu) eğitimini sürdüren özel gereksinimli öğrencilere ağız ve diş sağlığı hizmetinin ulaştırılması ve bu öğrencilerin ailelerine ağız ve diş sağlığı ile ilgili eğitimlerin verilmesi planlanıyor. “Engelsiz Üniversite Buluşmaları”  projesi ile de; Kırıkkale Üniversitesi’nin imkan ve yeterliliklerini kullanan bir yaklaşımla özel gereksinimli öğrencilerin ve ailelerinin, eğitim ve yaşam kalitesinin arttırılarak toplum içerisinde konforlu ve katılımcı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.