EZGİ ELİNDEN SÖZ DİLİNDEN

EZGİ ELİNDEN SÖZ DİLİNDEN
Kırıkkale Gazi Ortaokulu eTwinning ProjesiKırıkkale merkez Gazi Ortaokulu eTwinning kapsamında proje gerçekleştirdi. ‘Ezgi elinden, Söz dilinden’ isimli proje ile hem kendi hem de farklı kültürel ögeleri ve oluşum öykülerini...

Kırıkkale Gazi Ortaokulu eTwinning Projesi

Kırıkkale merkez Gazi Ortaokulu eTwinning kapsamında proje gerçekleştirdi. ‘Ezgi elinden, Söz dilinden’ isimli proje ile hem kendi hem de farklı kültürel ögeleri ve oluşum öykülerini çocuklara, gençlere  aktarmak ve anlatma amaçlanıyor.

ÖYKÜLERİ GENÇLERE AKTARILACAK

Gazi Ortaokulu tarafından hazırlanan Ezgi elinden, Söz dilinden projesinin amacı hakkında açıklamalarda bulunan okul yöneticileri “Toplumun duygularını anlatan, doğumdan ölüme kadar bütün yaşamı içine alan önemli sözlü edebiyat ürünlerinden birisi de türkülerdir ki  her kültürün içerisinde türkülerin ayrı bir yeri vardır. Gelişen ve değişen toplumsal yapı sonucunda yeni nesiller türkülerden uzak kalmıştır. “Ezgi Elinden Söz Dilinden” adlı bu proje,  hem kendi hem de farklı kültürel ögeleri ve oluşum öykülerini çocuklara, gençlere  aktarmak ve anlatmak amacıyla oluşturulmuştur” ifadelerine yer verdi.

KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM

Proje yürütücülüğünü, Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sibel Yalçın ve 6/B sınıfı öğrencileri Buğlem, Zeynep, Begüm ve Bilal’in yapıyor. Şubat ayında başlayan proje, Nisan ayında tamamlanacak. Projede Gazi Ortaokulu ve Kırıkkale adına “Kırıkkale türküleri ve onların öykülerinden örnekler ile Kırıkkale’nin sanatçı ve halk ozanları ” tanıtılıp paylaşılarak kültürlerarası etkileşim ve bilgilendirme sağlanacak. Projeye ortak şehir ve ülkelerarasında Aydın, Bursa, Elazığ, Mersin, Sinop, Muğla, Denizli, Hırvatistan ve Azerbaycan yer alıyor. Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğünün destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen Ezgi Elinden Söz Dilinden adlı projeyi anlatmak, tanıtmak ve öğrencilerin türkülerle buluşup Kırıkkale halk şarkılarının sesini duyurmak amacıyla İl Kültür Müdürlüğünde proje etkinliği düzenlendi.

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.