Fitneye kalkışan MHP’yi karşısında bulacaktır

Fitneye kalkışan MHP’yi karşısında bulacaktır
Görüşülmekte olan 268 Sıra Sayılı ‘Askeri Ceza Kanunu Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinintümü üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına konuşan MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı,...

Görüşülmekte olan 268 Sıra Sayılı ‘Askeri Ceza Kanunu Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinintümü üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına konuşan MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Şanlı Ordumuzun ve Kahraman Mehmetçiğimizin, diğer güvenlik görevlilerimizin son yıllardaki başarılı ve azimli mücadelesine, kim karşı durur, fitneye kalkışırsa 52 yıldır olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi’ni karşısında bulacaktır” diye konuştu.

BU TEKLİFLE ASKERİ SUÇ KAVRAMI TEK TEK AÇIKLANIYOR

Bir yandan devletin, diğer yandan vatandaşların ve toplumun güvenlik altında bulundurulmasının, millî güvenliğimizin sağlanmasıyla mümkün olduğunun altını çizen MHP’li Öztürk, “Bunun için de silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı, güçlü ve disiplinli bir yapıya sahip olması gerekmektedir,” dedi. Öztürk, kanun teklifinde bugüne kadar kanunilik ve belirlilik ilkeleri temelinde eleştirilere yol açan ‘askerî suç’ kavramının tanımlanmakta ve ‘sırf askerî suçların’ ne olduğununda tek tek açıklandığını belirtti.

TÜRK ORDUSU, DİSİPLİNİYLE NAM SALMIŞTIR

Bu kanun teklifiyle mevcut yargı sistemindeki aksaklıkların giderilmesinin yanı sıra, askeri disiplin konusunda da etkinliğin daha da artacağının öngörüldüğü kaydeden MHP’li Öztürk, “Disiplin konusunda tarihi geçmişe ve üne sahip, Kahraman Ordumuzun her bir ferdinin yüksek sadakat ve disiplin anlayışı daha da pekişmiş olacaktır.Unutulmasın ki,Türk Ordusunun teşkilat yapısı, disiplin anlayışı ve eğitimi bugüne kadar yabancı birçok devletin ordularına örnek teşkil etmiştir,” şeklinde konuştu.

TSK: BİRÇOK ÜLKEDE BARIŞI TESİS EDEN ORDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin NATO, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği gibi uluslararası kuruluşlar bünyesinde başarıyla faaliyet gösterdiğini vurgulayan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ordumuzun ikili anlaşmalar çerçevesinde Kosova, Bosna, Katar, Libya, Somali, Afganistan ve çok sayıda uluslararası alanda küresel barış ve istikrara katkı sağladığının altını çizdi.

TSK, ULUSLARARASI ALANDA DA SÖZ SAHİBİ BİR ORDUDUR

TSK’nın, tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra personelin niteliklerini, günümüzün gelişmiş şartlarına ve harbin değişen yapısına en uygun şekilde geliştirmek amacıyla da eğitimlerini sürdürdüğünü kaydeden MHP’li Öztürk, “Helikopterimizden, insansız hava araçlarımıza, akıllı mühimmatlardan füzelere, piyade tüfeğinden zırhlı araçlarımıza ve elektronik harp sistemlerimize varıncaya kadar, kahraman ordumuzun sahada ihtiyaç duyduğu ve kullandığı sistemler artık çok büyük oranda yerli ve millidir. TSK’nın teknolojik ve yerlilik olarak geldiği bu nokta, artık uluslararası askeri her alanda takdirle bahsedilmektedir,” ifadelerine yer verdi.

SİHALARIMIZ BÖLGEDE DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

SİHA’larımızın Libya’da savaşın seyrini değiştirdiği ve Suriye’de rejimin saldırılarını durdurduğu, konuyla ilgili uluslararası makalelerde yer alırken, Azerbaycan’ın Ermenistan karşısındaki başarısında, SİHA’ların büyük bir pay sahibi olduğuna tüm dünya şahit olduğunu hatırlatan MHP’li Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın seçkin orduları arasında yer alan ve savunma sanayisiyle göz kamaştıran  Silahlı Kuvvetlerimiz, ABD merkezli Global Firepower'ın 2021 yılı raporunda 11’inci sırada yer almaktadır.Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi örgütlerle yönelik yurt içi ve yurt dışında mücadelesine aralıksız olarak devam etmektedir.”

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ, DIŞ GÜÇLERİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR

“Türkiye’nin caydırıcı güç olarak bölgesinde lider pozisyonda olması, bazı dış güçleri öteden bu yana rahatsız etmeye devam etmektedir. Bu hainler Türkiye’nin caydırıcılığını ortadan kaldırmak için Türk Ordusunu hedefe koymuşlardır. Ergenekon, Balyoz kumpasları, FETÖ’cü hainlerin saldırıları ve kara propaganda faaliyetleri hep aynı sebeple yapılmıştır. Ancak tarih bir kez daha ‘Türk için imkânsız diye bir şey olmadığını’ göstermiştir!”

TÜRK ORDUSU HER DAİM MİLLETİNİN HİZMETİNDEDİR

Milletinin gönlünde, her daim ‘en güvenilir’ olan Türk Ordusu, Türk milletinin hizmetinde olduğunu, çelikten bir duruşla her an göstermektedir.Bugün Kıbrıs’tan Mavi Vatan’a, Doğu ve Güneydoğu’dan Suriye’ye, Kuzey Irak’tan İran sınırına kadar ve yurtdışı birçok misyonda görev icra eden tüm kahraman güvenlik güçlerimizle beraberiz, kalbimiz ve dualarımız onlarladır.Mevcut gücüyle dostlarına güven, düşmanlarına korku veren kahraman ordumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ve hedef ettiği yolda, onun ilke ve inkılâplarının izinde ‘Yurtta barış, dünyada barış’ prensibinin sarsılmaz takipçisi olmaya devam edecektir.Şanlı Ordumuzun ve Kahraman Mehmetçiğimizin, diğer güvenlik görevlilerimizin bu başarılı ve azimli mücadelesine, kim karşı durur, fitneye kalkışırsa 52 yıldır olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi’ni karşısında bulacaktır.”

ASKERİ YÜKSEK YARGI ORGANLARININ VARLIĞINA 2017’DE SON VERİLDİ

Dünyanın sayılı orduları arasında yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için oluşturulmuş, ilk derece askeri mahkemeleri/savcılıkları ile Askeri Yüksek Yargı organlarının varlığına 2017’de yasalaşan 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 17. maddesiyle son verildiğini hatırlatan MHP Kırıkkale milletvekili Halil Öztürk, bu Anayasal düzenlemeyle ülkemizin silahlı kuvvetlere yönelik adli uygulamalar konusunda yapılan sınıflandırmaya nazaran, münhasıran askeri mahkemeler ve savcılıklara sahip ülkeler arasından çıktığını kaydetti.

FARKLI ÜLKELERİN YARGI SİSTEMLERİ DE İNCELENDİ

Bu kanunun yerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan düzenleme sonucunda Hollanda, Macaristan ve Fransa örnekleri gibi, sivil yargı sistemleri içinde, askeri uzmanlaştırma gerçekleştiren bir modele dâhil olduğunu belirten MHP’li Öztürk, HSK 1. Dairesinin 31.05.2017 gün ve 831 sayılı kararıyla kaldırılan Askeri Mahkemelerin dosyalarına karar tarihi itibariyle, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlar yönünden, bir ağır ceza mahkemesi olan yerlerde bu mahkemenin, birden fazla ağır ceza mahkemesi olan yerlerde 1 numaralı ağır ceza mahkemesinin bakmasına karar verildiğini ifade etti. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.