FUAR ŞEHİR EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SUNAR

FUAR ŞEHİR EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SUNAR
 Yazı İşleri Müdürü
2-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Kırıkkale Tarım Fuarı ve Sanayi Fuarı hakkında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, fuarların ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan şehre birçok alanda katkısı...

2-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Kırıkkale Tarım Fuarı ve Sanayi Fuarı hakkında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, fuarların ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan şehre birçok alanda katkısı olduğunu söyledi.

PANDEMİ NEDENİYLE ARA VERİLMİŞTİ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırıkkale Ticaret Borsası tarafından Atlas Fuarcılık organizasyonunda 2-5 Haziran tarihleri arasında Cumartesi Kapalı Pazar yerinde eşzamanlı olarak 2 ayrı fuar düzenlenecek. 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Sanayi Endüstri fuarı hakkında bir açıklama yapan TSO Başkanı Ahmet Varlı, pandemi nedeniyle ara verilen fuar organizasyonlarına bu yıl yeniden başlıyor olmaktan, üreticiyle tüketicinin buluşmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Geleneksel hale gelen Tarım fuarının yanında bu yıl ilki düzenlenecek olan Sanayi ve Endüstri Fuarının Kırıkkale için önemine vurgu yapan Varlı, Kırıkkale’de üretilen ancak menşeinin Kırıkkale olduğu bilinmeyen birçok imalat bulunduğunu, bunların halkımız ve ilgili tüketiciler tarafından bilinmesi açısından bu fuarın çok faydalı olacağına inandıklarını ifade etti.

CİDDİ ANLAMDA HAREKETLİLİK SAĞLIYOR

Fuarların bütünleşik pazarlama iletişimi sürecinin etkinliğini arttıran en önemli elemanlardan bir tanesi olduğuna vurgu yapan TSO Başkanı Varlı, fuarların gelecekte firmaların en çok yararlandığı iletişim yöntemlerinden bir tanesi olacağını söyledi. Fuar organizasyonlarının sadece katılımcı firmalar açısından değil düzenledikleri şehir ve bölge için olumlu sonuçlar doğurduğuna dikkati çeken Varlı şunları söyledi; “Düzenlendikleri ilk dönemlerden beri fuar organizasyonları, yöre halkının sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılarda bulunmuştur. Fuarlar, farklı yöre ve kültürden insanları bir araya getirmesi, bunlar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine yardımcı olması bakımından önemlidir. Günümüzde de fuar organizasyonları düzenlendikleri alanlara ciddi anlamda bir canlılık getirmektedir. Fuar dönemi boyunca, fuara başka şehirlerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler sayesinde kısa süreli de olsa ticari bir hareketlilik yaşanmakta ve de ekonomilere ciddi katkılar sağlamaktadır.

EN ETKİLİ TANITIM ARACI

Katılımcı ve ziyaretçilerin konaklama, yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını fuarın düzenlendiği bölgede karşılama gerekliliğinin o bölgede faaliyet gösteren birçok işletmenin gelirlerinin artmasına yardımcı olduğuna işaret eden Varlı, ayrıca bölge halkının fuar dönemi boyunca gerçekleştirilen aktivitelere katılma şansını elde ettiklerini, sosyal ve kültürel aktivitelere katılabildiklerini hatırlatarak rekabetçi pazar ekonomilerinde, oldukça etkili pazarlama iletişimi araçlarından birisi olarak karşımıza çıkan fuarların iş bağlantıları kurmanın, etkili tanıtım yapmanın, pazarı tanımanın, en verimli şekillerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Fuarların 2-5 Haziran tarihlerinde 10.00-23.00 saatleri arasına ziyarete açık olduğunu belirten Varlı, “tüm Kırıkkaleli hemşerilerimizi fuarlarımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.