Gazetecilere Narko eğitim

Gazetecilere Narko eğitim
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir süre önce Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kırıkkale’de başlatılan ‘En iyi narkotik polisi anne’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında Kırıkkale’de...

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir süre önce Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kırıkkale’de başlatılan ‘En iyi narkotik polisi anne’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine eğitim verdi.

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ

Çocukların ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımını önlemek, terörün en önemli finans kaynaklarından birisi olan uyuşturucu ticaretini engellemek amacıyla anne duyarlılığından faydalanarak, “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi Kırıkkale’de devam ediyor. Proje kapsamında Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kırıkkale’de görev yapan gazetecilere yönelik “En İyi Narkotik Polisi Anne” eğitimi verildi. Yapılan açıklamada “En İyi Narkotik Polisi Anne” proje ve kampanyasının temel amacı, uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yoları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalıkların arttırılmasıdır” ifadelerine yer verildi.

UYUMA UYGULAMASI

Eğitimde yapılan açıklamada “Anneler aracılığı ile uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi de kampanyanın hedeflerinden biridir. Bu kapsamda Kırıkkale’de eğitimler sayesinde binlerce anne ve anne adayına ulaşılarak, uyuşturucu kullanan genç ve çocuklara en yakın olan annelerin narkotikle mücadelede emniyet güçlerine yardımcı olmaları isteniyor” denildi. Diğer taraftan UYUMA uygulaması konusunda bilgi verilerek programın uyuşturucuyla mücadelede önemli bir yere sahip oluğu hatırlatıldı.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.