Genel Müdür Aktaş Kırıkkale'de denetimlere katıldı

Genel Müdür Aktaş Kırıkkale'de denetimlere katıldı
 Yazı İşleri Müdürü
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş 43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’ye gelerek trafik denetimlerine katıldı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da eşlik ettiği Genel Müdür Aktaş bir taraftan sürücülere...

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş 43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’ye gelerek trafik denetimlerine katıldı. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da eşlik ettiği Genel Müdür Aktaş bir taraftan sürücülere uyarılarda bulunurken, diğer taraftan vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik etti.

EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI

Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunlaşan trafik akışında kazaların yaşanmaması için yapılan Trafik Denetlemelerine katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile birlikte, “Emniyet Kemeri” uygulamasında seyahat eden yolculara, hayırlı yolculuklar dileyerek emniyet kemerinin önemi hakkında hazırlanan broşürleri verdiler. Uygulama noktasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, tüm sürücülerin ve yolcuların seyahat boyunca emniyet kemerleri takması gerektiğinin altını çizdi. Genel Müdür Aktaş, “Bayram Tatiliyle birlikte karayollarımızda hem araç yoğunluğu hem de yaya yoğunluğu oluşmaktadır. Bu oluşan yoğunluktan kaynaklı birçok trafik kazasıda yaşanmaktadır. Bu trafik kazalarında çok sayıda insanımızı kaybediyoruz ve yaralanan vatandaşlarımız oluyor. Bizlerde Emniyet teşkilatı ve Jandarma teşkilatı iş birliği içerisinde bütün ülke genelinde, bayram tatilinden kaynaklı yoğunluktan oluşacak trafik kazalarının en aza indirilmesi için; bayramı kazasız geçirebilmek için büyük bir seferberlik başlattık” diye konuştu.

AŞIRI HIZDAN KAÇININ

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Hem Emniyet teşkilatımız hem Jandarma teşkilatımız bütün ağırlığını bu bir haftalık süreç içerisinde sahaya koyacak. Şöyle ifade edeyim günlük 8 bin emniyet ekibimiz, 2 bin civarında da jandarma ekibimiz olmak üzere günlük yaklaşık 10 bin ekiple, 19 bin civarında personelimiz her gün sahada görev yapacaklar. 1 haftalık süreçte 110 bin civarında ekip ve 220 bin civarında personelle sahada olacağız. İnşallah bu bayramı da en az trafik kazasıyla geçiririz. Sürücülerimizden şunu istiyoruz; her şeyden önce hız limitlerine uysunlar, aşırı hız yapmasınlar. Hem ön koltukta hem de arka koltukta kemerlerini taksınlar. İşin doğrusu kaza olsa bile kemer takılı olduğunda can kaybı en aza inmektedir. Emniyet kemeri çok önemli. Şöyle bir anlayış var sanki; ‘Araçların ön koltuklarında kemer takma zorunluluğu varmışta, arka koltuklarında böyle bir zorunluluk yokmuş’ gibi bir anlayış var. Bu çok yanlış bir anlayış. Bütün koltuktaki yolcuların hepsinin kemerlerini takması gerekmektedir” dedi.

BAYRAMINIZ KEMERLİ OLSUN

Araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Araç kullanırken cep telefonuyla konuşulmaması gerekmektedir. Yolculuk esnasında da sık sık dinlenmemiz gerekmektedir. 2 saatte bir 15 dakikada olsa dinlenmeye ihtiyacımız var. Yolcular yola çıkmadan önce yapacakları yolculukla ilgili planlamalar yapması gerekmektedir. Yapılan istatistik çalışmalarına göre, kazaların birçoğu varış yerine varmadan az önce olduğu ortaya çıkmaktadır. Bununda sebebi yaklaştıkça hızı artırmaktan kaynaklanmaktadır. Bu kazalara davetiye çıkartmaktadır. Dolayısıyla acele etmeyelim. Tatil gideceğimiz yerde başlayan bir süreç değildir. Tatil evden çıktığımız andan itibaren başlayan bir süreçtir. Bu nedenle hiç acele etmeden trafik kurallarına uyarak yolculuğumuzu yapalım. Tatili ve bayramı huzur ve neşe içerisinde yapalım. Bütün seyahat edecek yolcularımıza, sürücülerimizin bayramlarının kemerli ve hayırlı olmasını diliyorum. Allah kimseye kaza bela vermesin” dedi.

BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE PERSONELLERLE İFTAR YAPILDI

Kırıkkale’nin, Türkiye’nin en önemli güzergahlarından biri olduğunu belirten Kırıkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise, “Anadolu’yu doğuya ve Karadeniz’e bağlayan en önemli hartel Kırıkkale ilimizden geçiyor. Direk olarak çıkış bu güzergâh üzerinden yapılıyor. Trafik yoğunluğu şuan itibariyle yavaş yavaş artmış durumda. Bununla ilgili bütün önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Trafik akışını gerek Emniyetimiz, gerekse de Jandarmamızla beraber sağlayacağız. Bu emniyet kemeri meselesi çok önemli. Bazen bizimle hayatımız arasında, sevdiklerimiz arasında; önemli bir bağdır. Tüm sürücülerimiz ve yolcularımız güzergâh boyunca trafik konusunda daha duyarlı olmalılar. Arka koltukta oturan yolcularımızın da emniyet kemeri kullanmaktan imtina etmemesi gerekmektedir. Tüm hemşerilerimize hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.