Gıdanı koru sofrana sahip çık

Gıdanı koru sofrana sahip çık
Vali Tekbıyıkoğlu israfın önemine dikkat çekerek bu eylemin soframızdan başlaması gerektiğini söylediDünya Gıda Günü ve “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası kapsamında Kırıkkale Tarım ve Ormancılık İl Müdürü...

Vali Tekbıyıkoğlu israfın önemine dikkat çekerek bu eylemin soframızdan başlaması gerektiğini söyledi

Dünya Gıda Günü ve “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası kapsamında Kırıkkale Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, beraberindeki öğretmen ve öğrenciler Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Vali Tekbıyıkoğlu “Önce soframızda başlayarak, insanlığa iyi örnek olmamız gerekiyor” diye konuştu.

MİNİK GIDA KORUYUCULAR

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Dünya Gıda Günü ve “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası kapsamında ilköğretim öğrencilerinden oluşan minik gıda koruyucularını ve Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerini ağırladı. Ziyaret kapsamında İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ve minik gıda koruyucuları, 2021 yılı Dünya Gıda Günü teması "Eylemlerimiz, geleceğimizdir. Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi çevre ve daha iyi yaşam" ve Gıdanı Koru Kampanyası hakkında Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na bilgiler verdi. Vali Tekbıyıkoğlu, kampanyanın önemine değinerek, geçmişten daha fazla üretim gerçekleştirdiğimizi ve gıda güvenliğinin geleceğimize olumlu katkısını dile getirdi.

ÖNCE SOFRAMIZDAN BAŞLAMALIYIZ

Vali Tekbıyıkoğlu, “Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek almalıyız. Dünyada, tohum çeşitliliğinin büyük bir kısmı yok oldu. İnsanlığa düşen, doğal tohumları muhafaza etmektir. Önce soframızda başlayarak, insanlığa iyi örnek olmamız gerekiyor” dedi. Minik misafirlerinin bu anlamlı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, çocuklarla tek tek bir tohumun nasıl filizlendiği ve toprakla nasıl buluştuğu hakkında sohbet ederek, hediyeler verdi.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.