GÖRSEL KİRLİLİK ORTADAN KALKACAK

GÖRSEL KİRLİLİK ORTADAN KALKACAK
Kırıkkale Belediye Meclisi 2022’nin İlk Toplantısını yaptıKırıkkale Belediyesi Meclisi, 2022 yılı Ocak ayı Olağan Toplantısı Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında gerçekleştirilen...

Kırıkkale Belediye Meclisi 2022’nin İlk Toplantısını yaptı

Kırıkkale Belediyesi Meclisi, 2022 yılı Ocak ayı Olağan Toplantısı Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında gerçekleştirilen Toplantıya Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı. Yapılan toplantıda meclis Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme yönetmeliğini oy birliği ile kabul etti.

ÜCRETLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı Bir önceki aya ait Karar özetlerinin okunup oylanması ile başladı. Gündem maddeleri arasında yer alan Komisyondan gelen raporların görüşülmesi, İmar Plan tadilat taleplerinin görüşülmesi, imar tadilat taleplerinin imar tadilat komisyonuna havale edilmesi, Denetim Komisyonuna gizli oy ile üye seçimi gerçekleştirildi. Toplantıda 24 saat esası ile çalışan Zabıta ve İtfaiye personelinin fazla çalışma ücretleri ile Sözleşmeli Personele ödenecek ücretlerin belirlenmesi görüşülerek karar bağlandı.

ZAFER CADDESİNDE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRILMASI

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, projeleri arasında yer alan Sokak Sağlıklaştırması ile ilgili gelinen nokta hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi. Yakın zamanda Zafer Caddesinde sokak sağlıklaştırmasına başlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Saygılı, bunu diğer caddelere de zaman içerisinde yayılacağını, caddede pastel renklerin kullanılacağını, bina girişlerinin taş ile döşenerek caddeye ayrı bir estetik katılacağını, cadde üzerinde ki klimaların tek bir yerde toplanacağını böylelikle de kirliliğin önüne geçileceğini vurguladı.

İZİN ALMA ŞARTI

Toplantıda Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme yönetmeliği de oy birliği ile kabul edildi. Yönetmeliğe göre şehir estetiği açısından sokak sağlıklaştırmasının yapılacağının açıklanacağı cadde, bulvar ve benzeri yerlerde, tabela, gölgeli, iklimlendirme, klima gibi araçların yol açtığı görsel kirliliğin ortadan kaldırılarak bu işlemleri yapmak isteyen binalarda yapılacak düzenlemeler için Belediyeden izin alınması gerekecek. Meclis toplantısı divan başkanlığına verilen önergelerin görüşülmesi ile son buldu. Belediye Başkanı  Saygılı toplantının ardından yaptığı açıklamada, “ 2022 yılının ilk meclis toplantısını yapıyoruz. Aldığımız kararlar ve yapacağım işler şehrimize hayırlı olsun. Hep birlikte Allah hepimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kulandı. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.