Hacı adayları dualarla uğurlandı

Hacı adayları dualarla uğurlandı
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’den Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, İl Müftülüğünün düzenlediği programla, kutsal topraklara uğurlandı.DUYGUSAL ANLAR YAŞANDIHac görevini yapmak...

Kırıkkale’den Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, İl Müftülüğünün düzenlediği programla, kutsal topraklara uğurlandı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Hac görevini yapmak için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Caminde uğurlama töreni düzenlendi. Nur Cami imam hatibi Murathan Önder’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, İl Müftü Vekili Dr. Ali Ünal, İl Müftü Yardımcıları Turan Arslanoğlu ve Kübra Göker, Karakeçili İlçe Müftüsü Muhammed Key, Sulakyurt İlçe Müftüsü Yavuz Albayrak, din görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı. Duygusal anların yaşandığı programda yakınları tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

HAC YOLCULUĞU MEŞAKKATLİ BİR YOLCULUKTUR

Törende hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Kırıkkale İl Müftü Vekili Dr. Ali Ünal hac yolculuğunun meşakkatli bir yolculuk olduğunu söyledi. Hacı adaylarının aynı zamanda Kırıkkale’yi temsilen de kutsal topraklara gittiğini belirten Ünal, “Kırıkkale’mizden hacı adaylarımız bu sene Cenabı Allah’ın Hz. İbrahim’in lisanıyla, gelsinler hac etsinler, Beytimi tavaf etsinler diye yaptığı çağrıya kulak vererek müracaat ettiniz ve milyonlar içinden seçildiniz. Siz temsilcilerimizsiniz, siz sadece kendiniz için değil tüm Kırıkkale’yi temsilen oraya gidiyorsunuz. Hac meşakkatli bir yolculuktur. Peygamber efendimiz (s.a.v) sadece  hac ibadetini için ‘’Ya Rabbi bana kolaylaştır’’ diyor. Hac başlangıcından dönüşüne kadar çeşitli zorlukların çekildiği ama ancak sabırla bunların üstesinden gelindiği kutsal bir yolculuktur. Cenabı Allah sabrınızı bol etsin, haccınızı şimdiden kabul etsin,  kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeyi nasip etsin” dedi. Yapılan  duanın ardından İl Müftü Yardımcısı Turan Arslanoğlu’nun başkanlığındaki hacı adayları, ilahi  ve tekbirler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.