Hacılar havuzu yeniden faaliyete geçiyor

Hacılar havuzu yeniden faaliyete geçiyor
Kırıkkale'nin şirin kasabası hacılarda 10 yıldır atıl durumda bulunan Hacılar Belediyesi Sosyal Tesis ve Yüzme Havuzu yeniden faaliyete geçiyor.BUGÜN TÖRENLE AÇILACAKYıllarca atıl durumda bulunan Hacılar'da tesisin açılacak...

Kırıkkale'nin şirin kasabası hacılarda 10 yıldır atıl durumda bulunan Hacılar Belediyesi Sosyal Tesis ve Yüzme Havuzu yeniden faaliyete geçiyor.

BUGÜN TÖRENLE AÇILACAK

Yıllarca atıl durumda bulunan Hacılar'da tesisin açılacak olması büyük bir sevinç yaşattı. 14 Temmuz Çarşamba günü saat 18;00 da törenle açılacak tesiste insanlar gönüllerince eğlenerek, güzel bir gün ve stres atmanın keyfini yaşayacaklar. Kırıkkale'de yüzmek için gençlerin, Kızılırmak Nehrini tercih ettiğini ve bu durumun acıya dönüştüğünü söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, "Aileler ise rahat bir ortamda bulunması ve çocuklarıyla beraber yüzebilmesi için sosyal tesisimizi ve yüzme havuzumuzu 10 yıl sonra yeniden hizmette sunduk. Bu çalışma Hacıların değerine bir değer daha katacak. Ekonomik olarak belediyeye girdi sağlanırken, vatandaşlarımız şirin kasabamızı gezme imkanı bulacaklar."

HACILAR GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü ile Kaahmetli Tabiat Parkı İşletmeciliği sözleşmesi imzaladığını hatırlatan Başkan Koyuncu, "Yapılan protokol ile Hacılara yerli turistler güzel bir gün geçirecekler. Yapılan çalışmalarla bizlerde bunun meyvesini yiyeceğiz. İnşallah hayırlısı ne ise o olur. Hacılar her zaman çalışmaya devam edecek. Karaahmetli Tabiat Parkı Ankara-Konya-Kulu yolu üzerinde yer alan, Kırıkkale İli, Bahşili İlçesi'nin Karaahmetli Köyünden ulaşılmaktadır. Kırıkkale şehir merkezinden Karaahmetli köyüne asfalt yol ile ;Karaahmetli köyünden Karaahmetli Tabiat Parkı'na kadar stabilize yol bulunmaktadır. "

REKREASYONEL FAALİYETLER İÇİN OLDUKÇA UYGUN

Park hakkında bilgi veren Başkan Koyuncu, "Karaahmetli Tabiat Parkı Kırıkkale şehir merkezinin güneybatısında, Bahşili ve Keskin İlçeleri arasında bulunan Kapulukaya Baraj Gölü'nün kıyısında yer almaktadır . Karaahmetli Tabiat Parkı Kızılırmak Nehri üzerindeki Kapulukaya Barajının beslenme alanı içerisinde yer almaktadır. Karaahmetli Tabiat Parkı alanının % 95'i step, % 3'ü tarım alanı ve % 2'si ağaçlandırma sahasından meydana gelmektedir. Tabiat Parkı, yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ve özellikle baraj gölünün sağladığı su görselliği ile rekreasyonel faaliyetler için oldukça uygun koşullar sağlamaktadır Flora: Karaahmetli Tabiat Parkı sınırları içerisinde 51 familyaya ait 201 cins, 235 tür, 27 alt tür 6 varyete tespit edilmiştir. 7 endemik bitki türü tespit edilmiştir. Tabiat Parkı sınırları içerisinde ve yakın çevresinde toplam 63 kuş türü ,12 sürüngen türü , 15 memeli hayvan türünün yaşamakta olduğu ve Kapulukaya Baraj Gölünde 13 balık türü belirlenmiştir. Kapulukaya Baraj Gölü Nesli tehlike altında Su samurunun(Lutra Lutra) yaşam alanıdır” dedi.

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.