HAYATLARIMIZ SALLANMASIN SAHNELENDİ

HAYATLARIMIZ SALLANMASIN SAHNELENDİ
Tiyatroyla afet konusunda farkındalık oluşturuluyorİçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ve Anda Derneğinin afet konusunda farkındalığı artırmak için başlatmış olduğu Afet ve Farkındalık’...

Tiyatroyla afet konusunda farkındalık oluşturuluyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ve Anda Derneğinin afet konusunda farkındalığı artırmak için başlatmış olduğu Afet ve Farkındalık’ tiyatro gösterimi Kırıkkale’de yapıldı.

AMAÇ AFET KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEK

İçişleri Bakanlığının 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilanı sebebiyle 'Hayatlarımız Sallanmasın' konulu tiyatro Kırıkkale’de sahnelendi. Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda sahnelenen tiyatroya Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bürokrasinin üst düzey temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Sahnelenen tiyatro da afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Beğeni ile izlenen tiyatro gösterisinin ardından Anda Derneği'ne teşekkür eden Vali Tekbıyıkoğlu, Anda Genel Başkanı Okan Tosun'a ve ekibine teşekkür plaketi verdi. Vali Tekbıyıkoğlu, "Ülkemiz deprem ülkesi ve bu gerçekle yaşamasını öğreneceğiz. Bir afet anında en önemli şey bu akut dönemde ne yapılacağının bilinmesidir. Bu tiyatro gösterimi aynı zamanda afet farkındalık eğitimidir ve ne kadar çok kişi bu eğitimi alırsa afet konusunda o kadar kişinin bilinci artmış demektir” dedi.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.