İHL öğrencilerine mesleki sınav yapıldı

İHL öğrencilerine mesleki sınav yapıldı
 Yazı İşleri Müdürü
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik meslek dersleri kazanım değerlendirme uygulama sınavı yapıldı.SINAV SORUNSUZ GEÇTİAnadolu imam hatip liselerinde eğitim gören...

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik meslek dersleri kazanım değerlendirme uygulama sınavı yapıldı.

SINAV SORUNSUZ GEÇTİ

Anadolu imam hatip liselerinde eğitim gören öğrencilerin temel İslami bilimler ile imam hatip lisesi meslek derslerindeki kazanımların tespitine yönelik yapılan sınav, ülke genelindeki imam hatip liseleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yaptığı açıklamada, "Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip liselerinin 9., 10., 11. ve 12. sınıfında eğitim gören öğrencilerine yönelik Türkiye geneli meslek derslerindeki kazanımlarla ilgili sınav yapıldı. İlimizde de hazırlanan sınav salonlarında öğrencilerimiz sorunsuz olarak sınavlarını oldular. Mesleki olarak yüksek başarılar elde edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

MESLEKİ BİLGİ VE BECERİLERİ

Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Dursun Karakuş da, bu tür sınav uygulamaları sayesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve beceri seviyelerinin de süreç içinde izlenebildiğini söyledi. Sınavda 9. sınıf öğrencilerine, temel dini bilgiler, Arapça, din kültürü ve ahlak bilgisi, 10. sınıf öğrencilerine Kur'anı-ı Kerim, Arapça, siyer, hadis, fıkıh ile din kültürü ve ahlak bilgisi, 11. sınıf öğrencilerine mesleki Arapça, akaid, hitabet ve mesleki uygulama ile din kültürü ve ahlak bilgisi, 12. sınıf öğrencilerine ise mesleki Arapça, kelam, dinler tarihi, İslam kültür ve medeniyeti ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.