İyilik yap, iyilik bul

İyilik yap, iyilik bul
Keskin Cumhuriyet Ortaokulu yürütülmekte olan uluslararası E-twinning projesine ‘İyilik yap, iyilik bul’ temalı hikaye ile katıldı.BİR DERVİŞ MASALIHem yurt içinden hem de yurt dışından öğretmenlerin ve öğrencilerin katılım...

Keskin Cumhuriyet Ortaokulu yürütülmekte olan uluslararası E-twinning projesine ‘İyilik yap, iyilik bul’ temalı hikaye ile katıldı.

BİR DERVİŞ MASALI

Hem yurt içinden hem de yurt dışından öğretmenlerin ve öğrencilerin katılım gösterdiği E-twinning projesine Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, İngilizce öğretmeni Hatice Çetindere rehberliğinde bir Derviş masalı ile katıldı. Different Actually The Same (Farklıyız Aslında Aynıyız) isimli projenin yürütücüsü olan Ayşegül Doğan projenin Ürdün, Yunanistan, İtalya ve Kuzey Makedonya’dan ortaklara sahip olduğunu ve böylece projenin esas mesajını yani bizleri farklı kılan özelliklerimizin yanı sıra aynı kültürel ve insani değerler temelinde de buluşabileceğimizi belirtti.

İYİLİK EDEN DAİMA İYİLİK BULACAKTIR

Mart ayında başlayan projede sona doğru gelinmektedir. Bu E-twinning projesi sayesinde öğrencilerin farklı ülkelerden öğrencilerle tanışıp hem İngilizce iletişim becerilerini geliştirmeleri hem de kendi kültürel değerlerini paylaşıp başka kültürlerin değerlerini öğrenme fırsatı bulmaları hedeflendi. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Derviş’in Masalı ile vermek istedikleri mesajı tek cümle ile özetleyerek ‘İyilik eden daima iyilik bulacaktır’ diyerek, Türk inancının ve kültürünün temel felsefesini yabancı arkadaşlarına tanıtmayı amaçlıyorlar.

İNGİLİZCE ÖĞRENİRKEN MOTİVE OLMALARI İÇİN

İngilizce öğretmeni Hatice Çetindere proje hakkında; “Öğrencilerimin İngilizce öğrenirken motive olmalarını sağlayabilmek ve onların dünyaya bakış açılarını geliştirebilmek için böyle bir E-twinning projesine katılmak istedim. Umuyorum ki pandemi döneminde hayatlarına bu proje ile renk getirebilir ve İngilizce iletişim kurabilmenin ne kadar güzel ve değerli olduğunu fark etmelerini sağlayabilirim” dedi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.