KAMYONCULARI FERAHLATAN ERTELEME

KAMYONCULARI FERAHLATAN ERTELEME
1 Ocak itibariyle devreye giren ve Kırıkkale’de kamyoncu esnafının eylemlerine neden olan dijital tokograf uygulaması Haziran ayına kadar ertelendi. Kamyoncu esnafının konuyu iletmesinin ardından AK Parti Kırıkkale Milletvekili...

1 Ocak itibariyle devreye giren ve Kırıkkale’de kamyoncu esnafının eylemlerine neden olan dijital tokograf uygulaması Haziran ayına kadar ertelendi. Kamyoncu esnafının konuyu iletmesinin ardından AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can devreye girdi. Kamyoncu esnafını ferahlatan açıklamayı yapan Milletvekili Can, uygulamanın 6 ay ertelendiğini duyurdu.

HAZİRAN AYINA ERTELENDİ

Kırıkkale’de karayolu taşımacılığı yapan kamyoncular 1 Ocak’ta yürürlüğe giren Dijital Takograf uygulamasını Kırıkkale-Kayseri yolu Bağdat Köprüsünde, tankerciler de Tüpraş rafinerisi yolunda yaptıkları eylemle protesto etmişti. Kamyoncu esnafı uygulamanın ertelenmesi talebinde bulunmuştu. Eylemlerin ardından devreye Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun'la görüşme yaptı. Kamyoncu esnafı ferahlatan açıklamayı yapan Milletvekili Can, uygulamanın Haziran ayına kadar ertelendiğini söyledi. Milletvekili Can, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ile görüşmeleri sonrası dijital takograf takılma zorunluluğunun Haziran ayına ertelendiğini bildirdi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Kırıkkale Milletvekili Can ayrıca Tüpraş Kırıkkale rafinerisinden yönetmenliğe uygun olmadığı için akaryakıt alamayan tankerler konusunda da girişimlerde bulundu. Diğer taraftan Bakan Yardımcısı Dursun’un gerekli kolaylığın sağlanacağı sözünü verdiği aktarıldı. Can, konuya ilişkin Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya ile görüşerek konunun takipçisi olacağını söylediği öğrenildi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) çerçevesinde faaliyette bulunmak üzere adlarına C2, C3, Kİ, K3, Ll, L2, Mİ, M2, Nl, N2, Pl, P2, Rl, R2, Tl ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenen firmaların KTY hükümleri gereğince U-ETDS sistemine veri gönderme zorunluluğu ile sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesine ilişkin uygulama 01.01.2020 tarihinde başlatılmıştır. Ancak bahse konu firmaların U-ETDS sistemine uyum sağlamak ve faaliyette bulundukları taşıtlara ilişkin sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi için gerekli hazırlıkları ve altyapılarını henüz tamamlayamaması üzerine, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve söz konusu altyapının tamamlanabilmesi amacıyla KTY çerçevesinde uyarma müeyyidesinin uygulanması 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelenmiştir” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.