Karakeçili'de Dar Gelirliye Konut İçin Soru Önergesi

Karakeçili'de Dar Gelirliye Konut İçin Soru Önergesi
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verdi.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Önal, soru önergesinde Karakeçili ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için konut projesi olup olmadığını sordu.

KÖYDEN KENTE GÖÇ

Karakeçili ilçesiyle ilgili soru önergesi veren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal “Kentleşme, nüfus birikimini, fiziksel ve sosyal yapılaşmayı, karmaşık toplumsal ilişkiler ağını, iş dallarının farklılaşmasını ve birlikten bireyselliğe geçişin, meydana getirdiği kendine has kültürel bir sistemin oluşumunu ifade eder. Bu bakımdan kentleşme, toplumsal değişim ile oldukça ilgilidir. Diğer bir ifadeyle kentleşme, köyden kente geçiş süreciyle sosyo-kültürel değişimdir. Köyden kente göçün yarattığı kaçak yapılaşma ve bununla birlikte tarım, hayvancılığın yok olması, doğanın ve  yaşayan yerel kültürlerin değişime uğraması da kaçınılmazdır”.

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA VAR MIDIR?

“Köylerden kentlere göç yerine, köylere geri dönüş süreci özendirilmeli tarım ve hayvancılık desteklenmeli, “Köy Kent Projesi” geliştirmeli, köyüne dönen nüfusun gereksinmelerini karşılayacak planlı, altyapısı tamamlanmış yerleşim alanları planlanarak dar gelirli vatandaşlarımızın konut edinmesi sağlanmalıdır. Bu sebeple; Kırıkkale ilimize bağlı Karakeçili ilçemizde dar gelirli vatandaşlarımıza ve emeklilerimize konut edindirme kapsamında herhangi bir çalışmanız var mıdır? Konut edindirme kapsamında bir çalışma var ise  bu konudaki çalışmalar ne zaman başlayacaktır? Yıllardır küçülen, göç veren Karakeçili İlçemizde bu duruma son verecek bir çalışmanız var mıdır? diye sordu.

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.