Karakeçili'de kilit Parke Çalışması Durmak Bilmiyor

Karakeçili'de kilit Parke Çalışması Durmak Bilmiyor
PARKESİZ YOL KALMAYACAKBu zamana kadar 35 metre kare parke döşendiğini ve 15 bin metre kare daha parke döşeneceği müjdesini veren Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Şu anda Mevlana Caddesi’ni döşeme bitti. Sanayi, Menderes, Alpaslan...

PARKESİZ YOL KALMAYACAK

Bu zamana kadar 35 metre kare parke döşendiğini ve 15 bin metre kare daha parke döşeneceği müjdesini veren Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Şu anda Mevlana Caddesi’ni döşeme bitti. Sanayi, Menderes, Alpaslan Pehlivanlı, Ali İhsan Paşa ile birlikte diğer caddelerimizin parke işini tamamladık. İnşallah bu süreç devam edecek. Halkımız bu durumdan çok memnun. Bizde onların istekleri doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz.”

TOKİ İÇİN ÇALIŞMA

Karşıyaka mahallesinde 15 dönümlük alanda millet bahçesi oluşturulacağını açıklayan Aydemir, “Karakeçili halkı burada güzel zaman geçirecek. MHP Milletvekili Halil Öztürk'e teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Aydemir, "Halil bey sayesinde belediyemize 225 bin lira para geldi. Kendisine Karakeçili sevdalısı bir insan bu parayla çöp konteynır aldık ve çevre düzenlemesinde kullandık. TOKİ görüşmeleri yapıldığını açıklayan Başkan Aydemir, "Karakeçili Devlet Hastanesi arka tarafına 15 dönümlük bir alana TOKİ getirmeyi düşünüyoruz. Etüt çalışmaları yapılacak. Eğer uygun görülürse 150 dairelik bir TOKİ düşünüyoruz. İnşallah bizim ilçenin de bir TOKİ'si olacak. "

FABRİKA ALINDI

Karakeçili girişinde bulunan 14 dönüm 22 parsel şeker fabrikası alanının Belediye tarafından alındığını açıklayan Başkan Aydemir, “Buraya Karakeçili’ye has Kıl Çadırlar kurulacak. Turizm alanları oluşturacağız. Kırıkkale ve dışından Çeşnigir Köprüsü’nü görmeye gelen vatandaşlar, buralarda dinlenecekler. Ayrıca köylü pazarı oluşturulacak. Karakeçili halkına ekonomik bir katkı sağlanacak.

GÜZELLİĞE GÜZELLİK KATACAK

Tarih ve gelenekleriyle yoğrulan ilçede Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in katkılarıyla geçmişine bir kez daha sahip çıktı. Karakeçili’nin girişinde bulunan ve ilçenin tarihiyle özleşen, yaklaşık 200 yıldır  kadınların çamaşırları ve gelin kızların yünlerinin yıkadığı Yunak Çeşmesi (Çamaşırhane)   yeniden restore edilerek, ilçenin güzelliğine güzellik katıyor.  Tatlı suyuyla ilçenin damak tadının her zaman bir numarası olan Yunak Çeşmesi’nde restorasyon çalışması son surat devam ediyor. Yunak Çeşmesi’nde iki adet çeşme bulunuyor. Biri içeride yer alırken, diğeri ise çamaşırhanenin içinde bulunuyor. Dışarıdaki çeşmede insanlar su ihtiyacını giderirken, çamaşırhaneye giren vatandaşlar farklı bir atmosfer ile karşılaşıyor. Yaşlı insanlar ise gördükleri manzara karşısında gözlerinin önünden gençliklerinde yaşadıkları bir şerit halinde geçiyor. 6 çamaşır yıkama  gözlerinden oluşan çamaşırhanede suyu sesi insanlara huzura kavuşturuyor. Restore ve sonrasında insanların mutlaka görmesi gerekiyor.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.