Kaybolan hafızamızı ve hazinemizi arıyoruz

Kaybolan hafızamızı ve hazinemizi arıyoruz
Kaşif Çocuk Yayınları Yaptığı Çalışmalarla adından söz ettiriyor. Birçok dilde Yayın Yapan yayınevi, 50 kitaplık bir proje ile bu alanda büyük bir boşluğu dolduruyor.ÖNCELİĞİMİZ İYİ BİR NESİL YETİŞTİRMEKKırıkkaleli...

Kaşif Çocuk Yayınları Yaptığı Çalışmalarla adından söz ettiriyor. Birçok dilde Yayın Yapan yayınevi, 50 kitaplık bir proje ile bu alanda büyük bir boşluğu dolduruyor.

ÖNCELİĞİMİZ İYİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Kırıkkaleli hemşehrimiz Emrullah Köker tarafından kurulan,  1 Ağustos 2019 tarihinde İstanbul’da yayın hayatına başlayan Kaşif Çocuk Yayınları, gelecek nesle ışık tutacak eserler koymak şiarıyla yola çıkmış, bu yönde yayınlarına devam etmektedir. Yayınevi sahibi Köker, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Kâşif Çocuk Yayınları, geçmişte buluş ve keşifleriyle çocuklarımıza ilham kaynağı olacak başarılı bilim insanlarını tanıtmayı amaç edinmiştir. Her kitapta öncü bilim insanlarından biri, macera dolu bir zaman yolculuğuyla okuru kuşatmaktadır. Geleceğin bilim insanı adayı yahut bilime meraklı çocukların ilgi odağı olabilecek hikâyelerle, biyografik bir anlatım da işlenmektedir. “Kaybolan Hafızamızı ve Hazinemizi Arıyoruz” mottosuyla çıkılan bu yolculukta, istikbalimiz olan çocuklarımıza “Ben de yapabilirim.” özgüvenini kazandırarak, bilimi sevdirmek yayınevinin birinci önceliğidir”.

ÖRNEK BİLİM İNSANLARI OKUNMALI VE BİLİNMELİ

Türkçe’nin yanı sıra Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Azeri Türkçesi ve Rusça dillerinde de kitaplar yayımlayacak olan yayınevinin, şu anda; 21 Türkçe, 10 Arapça ve 10 İngilizce kitap yayınlanmış bulunmaktadır. Cabir Bin Hayyan, Harizmî, Abbas Bin Firnas, Sabit Bin Kurra, İbn-i Sîna, İbn-i Heysem, İbn-i Batuta, Uluğ Bey, Fuat Sezgin ve Cezerî kitapları Arapça ve İngilizce olarak basılmıştır. Köker, sözlerine şunları ekledi: “Projenin tamamı 50 kitaptan oluşmaktadır. Bu 50 kitabı da en kısa sürede tümüyle yayın hayatına geçirmek konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Projenin ilerleyen aşamalarında bilgisayar oyunları, çizgi film, animasyon, dizi ve sinema filmleri yapılması planlanmış olup, bütün dünya çocuklarının “Eşsiz Hazinenin Sahipleri”ni rol model almaları amaçlanmıştır. Teknolojinin hâkim olduğu bir dünyada çocuklarımızın yanlış rol modelleri ile geleceklerinin tehlikeye girdiği günümüzde bu çalışmanın önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Kâşif Çocuk Yayınları çocuklarımız için Dünya Bilim Tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış bu bilim insanlarını çocuklarımıza tanıtarak önemli bir açığı da kapatmaktadır” dedi.

EMRULLAH KÖKER KİMDİR?

İlkokul, ortaokul ve liseyi Kırıkkale’de bitirdi. Almanya’da Freiburg Üniversitesinde Tarih ve Sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra 3 yıl özel bir kurumda yöneticilik yaptı. 2019 yılında Kaşif Yayınlarını kurudu ve bir proje kapsamında bilime öncülük etmiş bilim adamlarını kitaplaştırarak gelecek nesle doğru bir şekilde intikal etmesi için çalışmalar yapmaktadır. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.