Kırat Anadolu’da yeniden şahlanacak

Kırat Anadolu’da yeniden şahlanacak
Türkiye genelinde siyasi çalışmalarına hız kazandıran ve küllerinden yeniden doğarcasına birlik ve beraberlik sergileyen Demokrat Parti (DP), Kırıkkale’de de çalışmalarına hız kazandırdı. DP Kırıkkale İl Başkanı Tolga...

Türkiye genelinde siyasi çalışmalarına hız kazandıran ve küllerinden yeniden doğarcasına birlik ve beraberlik sergileyen Demokrat Parti (DP), Kırıkkale’de de çalışmalarına hız kazandırdı. DP Kırıkkale İl Başkanı Tolga Ersan, “Kırat, inşallah Anadolu’da yeniden şahlanacak. Milletimiz için geçmişte olduğu gibi mücadele vereceğiz” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Tolga Ersan, parti yönetimiyle birlikte siyasete yeni bir ses ve renk getirmek amacıyla çalışmalarına hız kazandırdı. İlçe genelinde teşkilatlanma çalışmalarını oluşturan Ersan, yönetimiyle birlikte merkez ilçe kongresi, ardından il kongresini tamamlayarak siyasi çalışmalarına daha da hız kazandıracak. Teşkilat oluşturma çalışmaları ne aşamada? Sorusuna yanıt veren İl Başkanı Ersan “Ailemizden gelen altyapımız var. Babam rahmetli Ayhan Ersan, Demokrat Parti’de önemli görevler aldı. Siyasette bulunan bir aileden geliyorum. 7-8 yaşında Demokrat Parti’nin seçmenlerine şeker tutuyordum. Bu nedenle bizlerde siyasete ilgi ve alakamız her zaman oldu. DP genel merkezinden böyle bir teklif bizlere geldi ve istişareler sonucu tamam diyerek göreve başladık. Bizden önceki yönetim münfesih oldu. Eski başkanımız bir rahatsızlıktan dolayı gözlerini kaybetti ve başkanlık görevini bırakmak zorunda kaldı. Bizlerde yeni kurucu il yönetimi olarak şuanda yönetimimizi belirledik ilçe başkanımızı belirledik ilçelerde kuruluyuz. Kongrelerimizi tamamlayacağımız ve atamamızı seçilmiş gibi oluşturma aşamasına getireceğiz. Ardından çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

ÜLKE VE KIRIKKALE’DE NE GİBİ ÇALIŞMALARINIZ OLACAK?

DP İl Başkanı Tolga Ersan “Vatandaş bizden gerçekten çok şey bekliyor. 6’lı ittifakın oluşmasıyla birlikte ülke genelinde hoşgörü, nezaket ortamı oluştu. Bunaldığımız atmosferden bu ittifakla birlikte sağduyu hareketi, umut ışığı oldu. Vatandaşımıza bundan sonraki süreçte ülkemizde düzgün gitmeyen bir takım şeylerin çözümlerini çözüm önerileriyle birlikte sağlamayı planlıyoruz. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Vatandaşımız bir umut arıyor, bir çıkış yolu arıyor. Bizlerde bunun karşılığında çalışarak, milli duygularla memleketimize hizmet etmek istiyoruz.”

KIRIKKALE’DE SİYASETİNİZ NASIL İLERLEYECEK?

“Seçim atmosferine girildiğinde gerekli görüşmeler sağlanacak. Bu ittifak görüşmeleri sonucunda ortaya çıkacak karar doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Komisyonlarla ortaya bir ortak mutabakat sağlanacak. Seçim ittifakına döndüğü noktada üzerimize düşeni yapacağız. Göreve geldiğimiz andan itibaren genel merkez nezdinde ne gibi çalışmalar yapacağımız hazırdı. Bizde açıklanacak olan o ortak karar sonrası etkin şekilde siyasete hız kazandıracağız”

TOLGA ERSAN VE YÖNETİMİNİN HEDEFİ NEDİR?

“Memleketimiz için onun refah sağlığı ve huzuru için güzel işler yapmayı hedefliyoruz. Buralar bizim doğup büyüdüğümüz yer. Yerin altında ve üstünde beklediğimiz birçok şey var. Bizim Kırıkkale için düşüncelerimiz geçmişten dededen, babadan gelmektedir. Geçmiş yıllarda yerli ve milli savunma sanayi alanında bunların imalatlarını yapıyorduk. Kırıkkale bizim için her zaman önemli ve ilk sırada. 7’den 70’e bütün halkla bir araya geleceğim. Üç oy aldık, beş oy aldık değil halkımızın dertlerini dinleyip sorunlara çözüm bulmaya çalışacağım.”

İL MÜDÜRLERİ NEDEN KIRIKKALE’Yİ BASAMAK OLARAK GÖRÜYOR?

“Eskiden müdür seçimlerinde Kırıkkaleli olmasına bakılırdı. Buraya dışarıdan gelen müdürler kendilerini Kırıkkale’ye ait hissedemiyorlar. Buradan biran önce gitmek istiyorlar. Bağlı bulundukları yerlerle istişareler halinde olup ilk fırsatta gidiyorlar. Kırıkkaleli olarak müdürleri belirlemeliyiz. Hepsi bizim kardeşlerimiz aynı toprağa basıyorlar fakat Kırıkkale genelinde bizim Kırıkkaleli müdürlere ihtiyacımız var. Kırıkkaleli müdürler olduğu takdirde atlama tahtası haline geleceğimizi düşünmüyorum. Buradan gitmek istemeyecek. “

SİYASETTE İSİM YAPMIŞ KİŞİLERİ PARTİNİZE DAVET EDECEK MİSİNİZ?

“Bazı siyasetçilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Görüştüğümüz marka isimler var. Demokrat Parti 70 yıllık bir gelenek. Bizim partide görev almış ya da oy vermiş bir kesim var. O nedenle vatandaşlarımızın teveccühleri var. Biz şuanda altyapıyı oluşturduk siyasi mühendisliklere başlayacağız. Partimizde siyaset yapmak isteyen hemhal olmak isteyen memleket sevdalısı arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz. Bizde bir menfaat yok, çıkar yok. Büyüklerimizin açtığı yolda bu bayrağı birlikte taşımak istiyoruz.”

KIRIKKALE YATIRIM ALANINDA NASIL BİR SEVİYEDE?

“Kırıkkale’de bence sorun eğitim. Devlet zamanında gerekeni yapmış içini doldurmak size kalmış demiş. Özel okul patlaması yaşandı ben özel okulları destekliyorum. Devlet okullarının da özel okul gibi eğitim vermesi gerekiyor. Kırıkkale cumhuriyet şehri bizim gerçekten parti olarak bir emeğimiz var.  Kırıkkale’nin bugün iyisiyle kötüsüyle bu duruma gelmesiyle bunlarda bütün herkesin payı var. Bizler geçmişten aldığımız tecrübeyle elimizi taşın altına koyduk” dedi.

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.