Kırıkkale Adliyesi’nden 'Bir kitap bir umut' standı

Kırıkkale Adliyesi’nden 'Bir kitap bir umut' standı
Kırıkkale Adliyesinden tutuklu ve hükümlüler için kitap toplama kampanyası başlatıldı. Ülke genelinde yürütülen kampanyaya destek amacıyla Adliye Binasında 'Bir kitap bir umut' standı kurduklarını belirten Kırıkkale Cumhuriyet...

Kırıkkale Adliyesinden tutuklu ve hükümlüler için kitap toplama kampanyası başlatıldı. Ülke genelinde yürütülen kampanyaya destek amacıyla Adliye Binasında 'Bir kitap bir umut' standı kurduklarını belirten Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin " Tüm kurum ve kitap sever vatandaşlarımızın, kitapları ile destek olacaklarını ümit etmekteyiz" diye konuştu.

ADLİYE GİRİŞİNDE STANT KURULDU

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ceza infaz kurumu kütüphaneleri için başlatılan “Bir Kitap Bir Umut” kitap bağış kampanyasının açılışı gerçekleştirildi. Kampanyaya ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale'den de destek geldi. İki bakanlığın işbirliğinde ülke genelinde yürütülen ‘Bir Kitap Bir Umut’ kampanyası kapsamında Kırıkkale Adliye Sarayı girişinde stant kuruldu. Standı gezen Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.

16 HAZİRAN'A KADAR BAĞIŞ KABUL EDİLECEK

Kurulan standı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin "Kırıkkale Adliyesi olarak düzenlenen kampanya kapsamında, kitap bağışlarının kabul edildiği stant kurduk. Kampanya 31.05.2021 - 16.06.2021 tarihleri arasında devam edecektir. Tüm kurum ve kitap sever vatandaşlarımızın, kitapları ile destek olacaklarını ümit etmekteyiz. Adliyemizde oluşturulan kitap bağış merkezimize bağışlarını yapacak kitap dostlarına bir kitapla bir umuda vesile olacakları için şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TAMAMINDA KÜTÜPHANE BULUNUYOR

Kampanya ile ilgili yapılan açıklamada "Ceza infaz kurumlarının tamamında kütüphane bulunmaktadır. Hükümlü ve tutuklular istedikleri yayını talep ederek okuyabilmektedirler. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan İş Birliği Protokolü ile il/ilçe halk kütüphanelerindeki yayınlardan da yararlanabilmektedirler. Ceza infaz kurumu kütüphanelerinde 1 Nisan 2021 itibarıyla 1.012.000 adet yayın bulunmaktadır. 2020 yılı verilerine göre, hükümlü ve tutuklularca ceza infaz kurumu kütüphanelerinden 911.000 adet kitap ödünç alınmıştır. Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla hazırlanan "Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliği Protokolü" 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanmıştır. Bu Protokol ile birlikte, hükümlü/tutuklular halk kütüphanelerindeki 17 milyon yayına erişim imkânına kavuşmuştur. Protokol'ün imzalandığı günden bugüne kadar halk kütüphanelerinden toplam 268.000 adet kitap ödünç alınmıştır. Eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin en temel ayağını oluşturan eğitim-öğretim, iş ve meslek kursları, beceri kazanma ve kendini geliştirme süreçleridir. Bu itibarla, hükümlü ve tutuklu yoğunluğunun olduğu kampüs yerleşkelerinde kitaba erişim noktasında herhangi bir aksama yaşanmaması adına müstakil halk kütüphaneleri kurulması kararlaştırılmıştır".

POSTA YOLUYLA DA KİTAP BAĞIŞINDA BULUNABİLECEKLER

Açıklamanın devamında "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile 29 Mart 2021 tarihinde "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır. İlki Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde açılacak olan kütüphane için çalışmalara başlanmıştır. Kampüs kütüphanelerinden hükümlü/tutuklular ile birlikte ceza ve infaz kurumlarında görev yapan personel ailelerinin de yararlanmaları hedeflenmiştir. Bu kapsamda; "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" düzenlenmiş olup, ilk bağışları ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yapmıştır. Ülke genelinde il/ilçe merkezlerine, alışveriş merkezlerine ve adliye sarayları önlerine kitap bağış standtları oluşturulmuştur. Kargo yolu ile kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü - Hacı Bayram Mah. Agah Efendi Sokak No:70/1 Altındağ/Ankara adresinde kitap toplama merkezi oluşturulmuştur" denildi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.