KIRIKKALE ANADOLU İRFANININ MERKEZLERİNDEN BİRİSİDİR

KIRIKKALE ANADOLU İRFANININ MERKEZLERİNDEN BİRİSİDİR
Bu yıl kuruluşunun 30. Yılını kutlayan Kırıkkale Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleşen törende okuldan başarıyla mezun olan öğrencilere...

Bu yıl kuruluşunun 30. Yılını kutlayan Kırıkkale Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleşen törende okuldan başarıyla mezun olan öğrencilere ödülleri verildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Vekili Oktay “Kırıkkale Üniversitesi de 30 yıldır Kırıkkale’yle markalaşmış, hem bulunduğu bölgeye hem de çevre illere değer katan bir seviyeye ulaşmıştır. Böylece Kırıkkale, Anadolu irfanının merkezlerinden biri olma misyonunu devam ettirmektedir” diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kırıkkale Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı. Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Mavi Salonda gerçekleşen mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, il protokolü, akademisyenler, Siyasiler ve öğrenciler katıldı. Törende okulu dereceyle tamamlayan Zeynep Karımkhanı, Esra Cengiz, Büşra               Öztaşyonar ve Ayşenur Mert’e ödülleri verildi. Dönem Birincisi Zeynep Karımkhanı bir konuşma yaparak başarısında emeği olanlara teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Rektör Aslan, “Biz sizi geleceğe hazırlanma noktasında il yöneticilerimizle birlikte elimizden gelen her türlü desteği vermeye söz vermiştik. Öğrencilerimizde büyüklerinin vermiş olduğu söze karşılık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak verdiler. Bugün bu öğrencilerimize gerçek hayatta yolcu edeceğiz. Bu anlamda gençlerimize destek veren tüm il yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMİR ALAN DEĞİL, PROJELER ÜRETEN OLUN

Rektör Aslan “Yapmadıysan öğrenemezsin, dinlersen unutursun, o yüzden yapmalıyız diyerek mümkün mertebe uygulamalarımızı en üst düzeyde yaptırarak öğrencilerimizi gönderiyoruz. Sevgili öğrencilerimiz sizlere büyük iş düşüyor. Kırıkkale Üniversitesinin önemli bir misyonu var. Üniversitemiz savunma sanayini öncelemiştir. Bizim beklentimiz yerli ve milli ürünler çıkartılırken tüm bu projelerin içerisinde sizlerin yer alabilmesini temin edebilmek. Sizler yerli ve milli olurken asla evrensellikten vazgeçmeyeceksiniz. Bir ayağınız Türkiye’deyken, diğer ayağınız uzak doğu ve batıda olacak şekilde dünyayı gezecek şekilde bir çalışma evresi içerisinde olacaksınız. Dünya artık AR-GE ve yenilik ekosistemine iyice girmiş durumda. Sizler sektörde yerlerinizi alıp bu ülkeye katkı yapacaksınız. Asla başkalarının şekillendirdikleriyle şekillenmeyin. Kendi milli ve öz değerleriyle şekillenen gençler olarak hem milletimize, hem de dünyaya ispat etmenin gururunu yaşayacaksınız. Bu dünyadaki ülkeler içerisinde biz birincilikle oynayacaksak, yakın geleceğin büyük Türkiye’sini kuracaksak sizlerin ve sizler gibi gençlerin sayesinde olacaktır. Emir alan değil, projeler üreten, projeleri dünyaya sunan ekiplerin içerisinde yer alacaksınız. Milletimize hizmet noktasında çalışmalar yapan, o kadar iş yoğunluğu arasında bizleri onurlandıran sayın Cumhurbaşkanımız vekili Fuat Oktay’a bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

EĞİTİMDE HEP DAHA İYİYİ HEDEFLİYORUZ

Kırıkkale Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet töreni vesilesiyle Kırıkkale’de bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Vekili Fuat Oktay, bir taraftan akademisyenlere, diğer taraftan öğrenci ve velilere mesajlar verdi. Tarihin ilk üniversitelerine ev sahipliği yapmış bir coğrafyada, geçmişten bugüne ilmin peşinden giden bir medeniyetin temsilcileri olduğumuza işaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay “Keyruvan Üniversitesi’nden İznik Medresesine çağın ötesinde bilim merkezleriyle hakikatin aydınlığı dünyaya ecdadımız tarafından yayılmıştır. Küresel rekabetin oldukça çetin hale geldiği günümüzde geçmişten; kültür ve bilgi mirasımızdan kopuk olmamız mümkün değildir. Asırlara sığmayan düşünür Ibn-i Haldun’a göre “eğitim; kültür ve medeniyet değerlerinden kopuk düşünülemez”. Geçmişin kıymetinin farkında olarak nesillerimizi bu bilinçle ve alt yapıyla yetiştirmek durumundayız. Eğitim ve yükseköğretim vizyonumuz da bu yaklaşımla şekillenmektedir. Üniversiteleri ülkemizin dört bir yanında yaygınlaştırırken yükseköğretimde ihtisaslaşma ve güçlü akademik performansa özellikle önem veriyoruz. İstihdam odaklı program seçimi, akademik üretkenlik hedefleri, üniversite-sanayi işbirliğinde yeni modeller, teknoparklar ve dijital imkânlarla yükseköğretim sistemimizde hep daha iyiyi hedefliyoruz” sözlerine yer verdi.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KIRIKKALE’YLE MARKALAŞMIŞ

Cumhurbaşkanı vekili Oktay “Yükseköğretim kurumlarımız bulundukları şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyacına göre farklı alanlarda gelişen, bölgesel kalkınmaya katkı sunan bir yapıya sahiptir. Kırıkkale Üniversitesi de 30 yıldır Kırıkkale’yle markalaşmış, hem bulunduğu bölgeye hem de çevre illere değer katan bir seviyeye ulaşmıştır. Böylece Kırıkkale, Anadolu irfanının merkezlerinden biri olma misyonunu devam ettirmektedir. 1071 Malazgirt Zaferinden bu yana Türklere yurt olmuş Kırıkkale’ye Kızılırmak boyunca dolaşan nice erenler uğramıştır. Evliya Çelebi’nin de bir ilim merkezi olarak anlattığı Kırıkkale’de, işte o irfan pınarları bugün sizlerin ellerinden, kaleminden akmaktadır. Diplomalarınızı elinize alıp kariyer hayatına adım attığınız andan itibaren de sizlerle birlikte ülkemizin dört bir yanına yayılacaktır”.

YETER Kİ HAYAL EDİN, İNANIN VE ASLA VAZGEÇMEYİN

“Dünün Öğrencisi, Bugünün Mezunları Sevgili Gençler, Aranızda mühendis, mimar, öğretmen adayları, diş hekimleri ve doktorlar var. Sanat varlığımızı zenginleştirecek güzel sanatlar mezunları, sporcularımızı yetiştirecek spor bilimleri mezunları var. Bölüm fark etmeksizin her biriniz Türkiye için, bizler için kıymetlisiniz. Geçtiğimiz hafta sonu Cezayir’de Akdeniz Oyunları’nın açılış törenindeydik. Müsabakaya geniş bir kafileyle katılan sporcularımızla bir kez daha gurur duyduk. Sizler bu başarıları yarın daha da ileriye taşıyacaksınız. Yine Türk mühendislerinin Afrika’nın en büyük demir çelik üretim tesisinde yazdıkları başarı hikâyelerine şahit olduk, pek çok farklı alanda Türk çalışanların ortaya koyduğu muazzam üretim sistemini inceledik. Yarın çalışma hayatına atıldığınızda belki sizlerden biri daha büyük etkiye sahip bir tesisin temellerini atacak. Yeter ki hayal edin, inanın ve asla vazgeçmeyin”.

HAYALLERİNİZE DOĞRU KARARLI ADIMLAR ATIN

“Sizlerden hayatınızın bundan sonraki aşamalarında da aynı kararlılıkla adımlar atmayı sürdürmenizi bekliyoruz. Yapabilir miyim yapamaz mıyım gibi sorularla vakit kaybetmeden, “ben hayatımın geri kalanını nasıl yaşamak istiyorum” sorusunun cevabına odaklanıp hayallerinize doğru kararlı adımlar atın. Ülkemizin elde ettiği büyük başarılar böyle kararlılıkla çalışan kahramanların omuzlarında yükselmektedir. Türkiye’nin otomobili TOGG, yerli ve milli uydumuz TÜRKSAT 6A, mühimmatıyla birlikte üretilen SİHA’lar, yeni nesil savaş uçağımız ve insansız denizaltımız; sondaj çalışmalarımız ve Filyos doğal gaz işleme tesisimizde sizler gibi yetişmiş gençlerin emeği, imzası var. UNICORN seviyesine ulaşan 6 girişimi hayata geçirenler, milli uzay programımızı uygulayanlar ve TURKOVAC aşısını üretenler de sizlerin arasından çıktı. Tümünde inanmışlığı, ülkemiz-milletimiz için hayırlı işler yapma azmini, iradesini görebilirsiniz. Siz de bugün bizlere, ailelerinize ve hocalarınıza bir söz verin; bundan sonra da azimle çalışarak kendinize, çevrenize ve ülkemize faydalı işler yapmak için çabalamaya söz veriyor musunuz? Kırıkkale Üniversiteli olmanın bilinciyle tüm birikim ve becerilerinizi Anadolu’dan başlayarak dünyaya yansıtmaya var mısınız? Görüyorum ki hedeflerinize giden yolda inanç ve heyecan sizinle; başarı da daima sizlerle olsun! Az önce sizlere “dünün öğrencileri, bugünün mezunları” diye seslendim ama aslında öğrencilik hiç bitmeyen, hayat boyu devam eden bir serüven. Ben de aslında her gün hala yeni bir şeyler öğrenmeye çalışan bir öğrenci olarak karşınızdayım. Öğrenme tutkusundan mezun olunmuyor; bu sebeple öğrenciliği bitirmeden “her zaman öğrenecek yeni bir şeyler vardır” bakışıyla tüm hayatınızı zenginleştirmenizi temenni ediyorum. Kırıkkale Üniversitemizden bu yıl mezun olup hayata atılan tüm gençlerimizi tebrik ediyor, çalışma hayatında başarılar diliyorum!”

BİLİŞİM VE TASARIMA ODAKLANIN

“Üniversite Rektörümüz ve öğretim görevlilerimiz; hepinize emekleriniz için teşekkür ediyorum. Sizler, bu yılın mezunlarını uğurlarken eylül ayında yükseköğretim hayatına adım atacak yeni öğrencilerinizi karşılayacaksınız. Önümüzdeki akademik yılda akademisyenlerimizden özellikle yeni teknolojilerin geliştirilmesi, AR-GE çalışmaları, bilişim ve tasarıma odaklanmalarını bekliyoruz. Savunma sanayine ev sahipliği yapan ve başkente komşu olan bir şehrimizin üniversitesine yakışan; teknoloji üretimini artırmak olacaktır. Ülkemizin savunma sanayi alanında yakaladığı teknik beceri ve dinamizmi otomotiv mühendisliğine, ilaç endüstrisine ve siber güvenlik gibi bilişim alanlarına da yaygınlaştırmayı hep birlikte hedeflemeliyiz. Değerli Hocalarım, aynı zamanda akademik faaliyetleri nitelik yönünden güçlendirerek uluslararası yayınlarda özgünlüğü yükseltmeliyiz. Çok disiplinli ve disiplinler arası yaklaşımlara uyum sağlayarak yenilikçi bakış açısını beslemeliyiz. Yeni akademik yılda bilimsel üretimi ve etkinliği artıracağınıza inanıyor 2022-2023 akademik yılının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ MASADA VE SAHADA DEVAM EDECEK

“Savunma sanayinde, yerli ve milli teknolojilerdeki gelişmeler; terörle mücadelede sağladığımız başarıların anahtarı olmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla bölücü terör örgütünü kıpırdayamaz hale getirdik. Terörün tüm ülkeler için tehdit oluşturduğunu her zaman ifade ettik ve terörle mücadelede iş birliğine daima açık olduk. NATO müttefiklerimizin, terörü, teröristi ayırmadan; bir müttefike yönelik tehdidin aslında NATO'nun geneline tehdit anlamına geldiğini kabullenmeleri önemlidir. Bu açıdan Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde dün İsveç ve Finlandiya ile varılan mutabakat, terörle mücadelede konusunda tüm ülkelere örnek olacak bir işbirliği adımıdır. Atılan imzalar, NATO’nun müttefiklik ruhunu yansıtmaktadır. Terörle mücadelemizi sahada ve masada kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz”.

KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KONAKLAMA FIRSATINI DEĞERLENDİRİN

“Öğrencilerimizin kıymetli aileleri; gençlerimizin sağladığı başarıda en büyük pay sizlerindir. Vatana, millete faydalı olsun diyerek yetiştirdiğiniz, nice fedakârlıklarla okuttuğunuz çocuklarınızın çalışma hayatında da böyle mutlu günlerine şahitlik etmenizi diliyorum. Gençler güzel bir tatili hakettiniz! 81 ilimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücretsiz konaklayarak ülkemizi karış karış gezebilir, görmediğiniz şehirleri, doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. KYK yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatını mutlaka değerlendirin” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.