Kırıkkale aşılanıyor

Kırıkkale aşılanıyor
Koronavirüs salgınında en önemli silahımızdan birisi olan aşılama Kırıkkale'de tüm hızıyla devam ediyor. Başta hastaneler olmak üzere Aile Hekimlikleri aracılığıyla da yapılan aşı uygulamasında Kırıkkale'de bu zamana...

Koronavirüs salgınında en önemli silahımızdan birisi olan aşılama Kırıkkale'de tüm hızıyla devam ediyor. Başta hastaneler olmak üzere Aile Hekimlikleri aracılığıyla da yapılan aşı uygulamasında Kırıkkale'de bu zamana kadar 74 bin 841 doz aşı kullanıldı. 30 bin 688 kişinin ise aşı uygulaması tamamlandı.

KOMŞU İLLERE GÖRE KIRIKKALE

Hayatımızın her alanını olumsuz yönde etkileyen Koronavirüs pandemisiyle Kırıkkale'de mücadele devam ederken, aşı uygulaması da hızla ilerliyor. Öncelik sırasına göre başlatılan aşı uygulaması Kırıkkale'de başarıyla uygulandığı belirtilirken, sağlık Bakanlığı verilerine göre 12 Nisan itibariyle Kırıkkale genelinde 74 bin 841 doz aşı uygulaması yapıldı. Kırıkkale'nin komşularından başkent Ankara'da 1 milyon 497 bin 136 doz aşı kullanılırken, Çorum'da 163 bin 457 doz, Yozgat'ta 106 bin 231 doz, Çankırı'da 59 bin 104 doz ve Kırşehir'de 68 bin 49 doz aşı uygulaması yapıldı.

44 BİN KİŞİ İLK DOZ AŞISINI OLDU

278 bin 703 nüfuslu Kırıkkale'de 44 bin 153 kişiye ilk doz aşı, 30 bin 688 kişiye ise ikinci doz aşılama uygulaması yapıldı. Bu sonuçla birlikte Kırıkkale'de 30 bin 688 kişi aşı uygulama sürecini tamamlamış oldu. Vatandaşlar  CoronaVac aşısını hastane ve Aile Hekimliklerinde yaptırırken, Pfizer BioNTech aşısını olmak isteyen vatandaşlar ise saklama koşulları nedeniyle Yüksek İhtisas Hastanesinde yaptırabiliyor. Yetkililer aşılama çalışmalarının başarıyla devam ettiğini, sırası gelen vatandaşların randevu alarak aşılarını yaptırması önerisinde bulundu.

AŞILAMA ÇALIŞMASINDA İZLENECEK YOL

Aşı durumu nasıl sorgulanır? Öncelikle aşı durumu kontrolü yapılmalı. Aşı  durumu e-Nabız  uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenilebiliyor. SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp, Kimlik  Numarasını yazıp tekrar   boşluk bırakıp  Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp gönderebilir. Aşı randevusu nasıl alınır? Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak  grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi  (MHRS) üzerinden tarih ve saat şeçilerek randevu oluşturulabilir. Direk 182 üzerinden de telefonla randevu alınabilir. Randevu sonrası kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca randevu  bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarında da  görünüyor. Aşı iki doz halinde uygulanıyor. İkinci doz randevusu ilk doz uygulaması ardından sağlık personeli tarafından oluşturuluyor.  İkinci doz randevu bilgileri yine kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Ayrıca e-Nabız uygulamasından da randevu bilgileri görüntülenebiliyor. Elektronik aşı kartına nasıl ulaşılır? Aşı olanlar e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden elektronik aşı kartına erişebilecek. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.