KIRIKKALE BAROSU 32 YAŞINDA

KIRIKKALE BAROSU 32 YAŞINDA
Kırıkkale Barosu kuruluşunun 32. Yılını kutluyor. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale Barosu yönetimi ve üyeleri Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakırken, Baro Başkanı Av.Talat Apaydın...

Kırıkkale Barosu kuruluşunun 32. Yılını kutluyor. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale Barosu yönetimi ve üyeleri Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakırken, Baro Başkanı Av.Talat Apaydın “Kırıkkale Barosu, kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü savunan, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile hareket etmiş bir kurumdur” diye konuştu.

KIRIKKALE’NİN İL OLUŞUYLA KURULDU

1989 yılında Kırıkkale’nin il olmasının ardından kurulan Kırıkkale Barosu kuruluşunun 32. Yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyor. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale Barosu yönetim kurulu üyeleri ve baroya kayıtlı avukatlar Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu yaparak saygı duruşunda bulundu. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Barosu Başkanı Av.Talat Apaydın “Baromuzun bu günlere gelmesinde emeği bulunan önceki dönem Baro Başkanlarımıza, tüm kurul ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarımıza, Baro çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden başkanlarımızı, meslektaşlarımızı ve baro müdürümüzü rahmetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATI VE SAVUNUCUSUDUR

Başkan Apaydın “Barolar, avukatın müvekkiline ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığının koruyucusu, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin, adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün teminatı ve savunucusudur. Kırıkkale Barosu, kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü savunan; hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğunun bilinç ve sorumluluğu ile hareket etmiş bir kurumdur” sözlerine yer verdi.

ADALET ARAYANLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM

Apaydın “Kırıkkale Barosu olarak bundan sonra da Hukuk Devleti, Hukukun Üstünlüğü ve Savunmanın Bağımsızlığı ilkelerinin ışığında, mesleği ve meslektaşı önceleyen yönetim anlayışı ile mesleğimizi ve Baromuzu hak ettiği yere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm kurul ve komisyonlarımız ile, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve kullanılması yolunda, adalet arayışında olan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İlk günkü gibi heyecanlı, bir asır geçmiş gibi güçlü ve kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Baromuzun 32. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyor, sağlıklı güzel günlerde nice kuruluş yıl dönümlerine hep beraber erişmek umuduyla sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.