KIRIKKALE BAŞKENTİN DOĞUYA AÇILAN KAPISIDIR

KIRIKKALE BAŞKENTİN DOĞUYA AÇILAN KAPISIDIR
Kırıkkale’de Karayolları 44. Şube şefliği yeni yerine kavuştuKırıkkale’de faaliyette bulunan Karayolları 44.Şube Şefliğine yeni kazandırma çalışmaları tamamlandı. Kırıkkale Üniversitesi mevkiinde yapımı tamamlanan...

Kırıkkale’de Karayolları 44. Şube şefliği yeni yerine kavuştu

Kırıkkale’de faaliyette bulunan Karayolları 44.Şube Şefliğine yeni kazandırma çalışmaları tamamlandı. Kırıkkale Üniversitesi mevkiinde yapımı tamamlanan yeni şube şefliği Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle hizmete alındı. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu “Doğu Akdeniz ve Güneydoğu’ya uzanan yolların kavşak noktasındaki Kırıkkale, Başkent Ankara’nın doğuya açılan kapısıdır” diye konuştu.

GÜVENLİ TRAFİK AKIŞI

Karayolları Genel Müdürlüğü Kırıkkale 44. Şube Şefliğinin yeni yeri düzenlenen törenle hizmete alındı. Hizmete alınan yeni yerle birlikte Kırıkkale 44. Şube Şefliği” kesintisiz, güvenli trafik akışını sağlayacak. Kırıkkale Üniversitesi bölgesinde devreye alınan yeni şube şefliği hizmet binasının açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Karayolları yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve personeller katıldı. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yeni hizmet binasının hayırlı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu.

YENİ ULAŞIM VE İLETİŞİM ÇAĞI

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “19 yıl önce ülkemizde başlayan ‘Yeni Ulaşım ve İletişim Çağı’ daha da hızlanarak gelişim ve dönüşüm süreciyle devam ediyor. Bu da ulaşım ve haberleşme alanlarında bütünsel kalkınma odaklı mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen ve dünyayı coğrafyamıza entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir sürece işaret ediyor. Ülkemiz adına başlattığımız yeni dönüşüm sürecinde; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bize, büyük sorumluluklar düşüyor. Bu bilinçle ülkemizin ihtiyaçlarını tespit ediyor, planlamalarımızı yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine kuruyoruz. Ülkemizin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelli hedeflerine ulaşması için tüm sektörlerimiz kadar Karayolları Genel Müdürlüğü’müze de büyük görevler düşüyor. Bu hedefler doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın, “Yol Medeniyettir” diyerek bizlere açtığı müreffeh yolda, vatanımıza ve milletimize kar kış demeden hizmet vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin ulaşım, iletişim ve altyapısından sorumlu Bakanlık olarak çalışmalarımızda, ülkemizi yarınlara taşıyacak büyük projeleri hayata geçiriyor ve yurdumuzun geleceğine ışık tutmak üzere çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

KIRIKKALE HAK ETTİĞİ PAYI ALDI

Bakan Karaismailoğlu “Yaptığımız bu yatırımlarımızdan elbette Kırıkkale’de hak ettiği payı aldı, almaya da devam edecek. Yozgat-Sivas üzerinden Doğu’ya, Çorum üzerinden Orta Karadeniz’e, Kayseri üzerinden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu’ya uzanan yolların kavşak noktasındaki Kırıkkale, Başkent Ankara’nın doğuya açılan kapısıdır.  Özellikle son yıllardaki sanayi yatırımlarımız sayesinde Kırıkkale büyüyerek bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri hâline geldi. Son 40 yıldır Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kırıkkale 44. Şube Şefliği yerleşkesi de Kırıkkale’nin hızla genişleyen yerleşim alanı içerisinde kaldı. Bu nedenle, bu gün açılışını yaptığımız bu birimimizi; hizmetlerini daha uygun yürütebileceği bir noktaya taşıdık. Burada çağın ihtiyaçlarına eksiksiz cevap verebilecek modern bir tesis kurduk. Ankara-Kırıkkale Yolu üzerinde 30 bin m2 alan üzerine kurulan yeni Şeflik ile Karayollarımız Kırıkkale ve civarına çok daha etkin bir hizmet verecek. Soğuk havanın etkilerini yoğun şekilde hissetmeye başladığımız bu kış gününde açtığımız yeni tesisimiz, özellikle karla mücadele kapsamında çok daha etkin faaliyetler yürütebilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü’müzce, bu kış mevsiminde de 7 gün 24 saat çalışma esasına göre kar ve buzla mücadelemiz devam edecek ve yollarımızda can ve mal güvenliğimizi sağlayacak önlemlerimiz artırılacak.

MODERN HİZMET BİNASI

“Bu çalışmalar; yurt genelinde 446 adet karla mücadele merkezindeki 10 bin 916 adet makine ve ekipman, aynı zamanda da12 bin 645 personelle yürütülüyor. Ayrıca, kritik kesimlerde görevlendirilen 890 karla mücadele aracı kameralarla, 4.500 karla mücadele aracı ise Araç Takip Sistemi ile takip ediliyor. Karayolu ağımıza yaptığımız yatırımlar, mühendisimizden işçilerimize, teknisyenlerimizden yüklenicilerimize kadar bir bütün olarak ortaya koyduğumuz irade; emek ve alın terinin ürünüdür. Güçlü bir ulaştırma sisteminin ülkemizde inşa edilmesinde önemli görevler üstlenerek toplum refahına hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.  Bundan sonraki süreçte de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda daha nice büyük projeleri hayata geçirerek halkımıza hizmet etmeyi, dünyaya örnek olmayı sürdüreceğiz.  Ulaştırma ağının can damarı Karayolları Teşkilatı olarak, üstlendiğiniz zorlu görevleri her zaman olduğu gibi ilkeli, özverili ve şevkle yerine getireceğinize inanıyorum. Modern tesisleri ile yeni yerinde hizmete başlayan Kırıkkale 44. Şube Şefliği’mizin ülkemize, milletimize ve Karayolları Camiasına hayırlı olması diliyorum” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.