Kırıkkale bayramlaştı

Kırıkkale bayramlaştı
Yeni normalleşme süreciyle birlikte kısıtlamasız bir bayram geçiren Kırıkkale’de vatandaşlar kurbanlarını kesti, büyükleriyle bayramlaştı. Kırıkkale bürokrasisi ise bayram namazını nur camiinde idrak ederek Kırıkkalelilerle...

Yeni normalleşme süreciyle birlikte kısıtlamasız bir bayram geçiren Kırıkkale’de vatandaşlar kurbanlarını kesti, büyükleriyle bayramlaştı. Kırıkkale bürokrasisi ise bayram namazını nur camiinde idrak ederek Kırıkkalelilerle bayramlaştı.

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞMA

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma komutanı Jandarma Kıdemli Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve protokol üyeleri Bayram Namazını Nur Camii’nde kıldı. Pandemi dolayısıyla sosyal mesafeye uygun olarak kılınan bayram namazının ardından protokol üyeleri, vatandaşlarla cami içerisinde selamlaşarak bayramlaştı. Vali Sezer, bayramlarını kutladığı Kırıkkaleli hemşerilerine sağlıklı, mutlu, huzurlu hayırlı bayramlar diledi.

KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURALIM

Vatandaşların bayramını kutlayan Vali Sezer “Birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının daha da yoğunlaştığı, dostluk bağlarının pekiştiği, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günlerdir.  Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığını, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığını unutmamalı, küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakmalı, yardımlaşma ve dayanışmayı arttırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz. Öte yandan küresel tehdit halini alan pandemi süreci, hayatımızın her alanında olduğu gibi Bayramlarımızın idrakinde de eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmayı zorunlu kılmıştır. Bu Bayramda da aile, akraba, eş ve dost ziyaretlerimizi olabildiğince kısa tutmalı, gönül selamı ile selamlaşmalı, kalabalık ortamlardan uzak durmalı ve alınan tedbirlere uymalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

TEDBİRLERE UYALIM

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da “Milletimizin en güzel hasletlerinden olan yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ruhunun ortaya konulduğu bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Huzur,  güven şehri İlimizde sevinç, keder ve mutluluklarımızı hep birlikte  paylaşıyoruz. Bu kurban bayramında da küslüklerimizi, kızgınlıklarımızı, husumetlerimizi bir kenara bırakıp kardeş olmanın, bir olmanın, hazzını hep birlikte yaşayalım. Sevgili hemşehrilerim, bilindiği gibi son yıllarımıza bayramlara koranavirüs salgını gölgesinde buruk girdik. Bu yıl ise alınan kararlar, önlemler ve vatandaşlarımızın hassasiyetiyle  salgın büyük ölçüde kontrol altına alındı, ancak vakaların tekrarlama olasılığı göz önünde bulundurarak kendi sağlığımız kadar sevdiğimizin sağlıklarını korumak için tedbirlere riyat etmeyi unutmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle, Mübarek Kurban Bayramının milletimize, ülkemize, Kırıkkale’mize ve tüm İslam Alemine barış, huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini diler, bu vesile ile Sevgili Kırıkkale’li hemşerilerimin, milletimizin ve tüm islam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. Şeyma Fidan

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.