Kırıkkale Belediyesi, Vatandaşın Yanında

Kırıkkale Belediyesi,  Vatandaşın Yanında
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yapılan çalışmaların boşa çıkmaması için normalleşme sürecinde tedbirlere uymaya çağırdı.VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZKırıkkale Belediyesi Koronavirüs Mücadelesi'ne başarıyla...

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yapılan çalışmaların boşa çıkmaması için normalleşme sürecinde tedbirlere uymaya çağırdı.

VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Kırıkkale Belediyesi Koronavirüs Mücadelesi'ne başarıyla devam ederken Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu tarafa çalışmaları titizlik ve özveriyle sürdürdüklerini söyledi. Geceyi gündüze katarak salgının Kırıkkale’de yayılmasının önüne geçmek için özverili bir çalışma yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Saygılı bu zorlu süreçte vatandaşların yanında olmaya da devam ettiklerini belirtti.

DEZENFEKTE VE MASKE DAĞITIMI

Kırıkkale Belediyesi olarak alınan sıkı tedbirlerin harfiyen uygulanması yönünde büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Mehmet Saygılı, "Salgının ilk görüldüğü andan itibaren

cami, okullar, yurtlar, hastaneler, kamu kurumları, dolmuşlar, sebze hallerinde ve toplu kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Maske kullanılmasını zorunlu hale getirildiğini açıklamasının ardından gerek Kırıkkale Valiliği ile birlikte gerekse kendi imkanlarımız ile temin ettiğimiz maskeleri, maskesi olmayan vatandaşlarımıza ‘ücretsiz maske’ dağıttık.” Dedi.

PAZAR YERLERİNE ÖZEL ÖNLEM

Kırıkkaleli vatandaşların yoğunluk oluşturduğu alanlara önem verdiklerini, buraları sürekli ve düzenli olarak dezenfekte ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Pazar yerleri için de özel önlemler aldıklarını, Pazar girişlerine sıvı el dezenfektanları yerleştirdiklerini, pazara gelen vatandaşların ateş ölçümlerini yaparak içeri aldıklarını, sosyal mesafe kuralına dikkat ettiklerini ve maskesiz gelen vatandaşlara maske dağıttıklarını belirtti. Şehirin belirli noktalarında zorunlu olarak dışarı çıkan maskesi olmayan vatandaşlara ve gerek sanayi esnafına gerekse çarşı içerisinde ki esnafa maske dağıtımı yaptıklarını belirten Saygılı bu dönemde 250 binin üzerinde maskeyi ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti.

EKMEK VE SICAK YEMEK

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, halen düzenli olarak ekmek ve sıcak yemek dağıtımına devam ettiklerini belirterek, “koronavirüs dönemi öncesi sosyal konsey aracılığı ile tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileleri bu dönemde de ihmal etmedik. Düzenli olarak şehrimizin genelinde her gün yaklaşık iki bin ekmek ve 150 aileye de sıcak yemek ulaştırmaya devam ettik”  dedi. Belediye olarak Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın isteklerini belediyece karşılandığını söyleyen Saygılı “ekiplerimiz kimi zaman bu 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın alış verişini yaptı, kimi zaman maaşlarını çekti, kimi  zaman hastaneye götürüp tedavilerini yaptırdılar, ilaçlarını temin ettiler. Bu süreç devam ettikçe belediyemiz tarafından bu kesimin ihtiyaçlarının karşılanması devam edecek” dedi.

15 BİN ÜZERİNDE ERZAK KOLİSİ

Pandemi sürecinde gelir kaybı yaşayan esnaf grubu ile yine iş kaybı yaşayan Kırıkakleli vatandaşların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirten Saygılı pandemi süreinin başladığı günden bu güne kadar 15 binin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye yardım kolisi ulaştırdıklarını belirtti. Belediye olarak bu süreç içerisinde hiç bir ailenin borcundandolayı suyunu kesmediklerini, vatandaşların borçlarını ertelediklerini belirterek Vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini belirtti. Kırıkkale’de kapsamlı bir sokağa çıkma yasağı uygulanmasa da bayram süresince uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağında sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Saygılı bu süreçte beslenme alanlarında, şehir içerisinde iki bin tona yakın mamayı sokak hayvanları için bıraktıklarını belirtti.

ERDOĞAN'IN LİĞDERLİĞİNDE

Salgının ilk gününden itibaren ortaya koyduğu tavır ve aldığı kararlar ile Cumhurbaşkanı Recep Recep Tayyip Erdoğan'ın yol göstericiliğinde çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten saygılı Bilim Kurulu tarafından alınan kararlara şehir genelinde titizlikle uyduklarını belirterek “Valimiz Yunus SEZER başkanlığında oluşturulan Pandemi kurulunda da şehrimiz için önemli kararlar aldık. Aldığımız bu kararları hızlı bir şekilde yürürlüğe koyduk. Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanında yine bu dönemde başta Milletvekilimiz Sayın Ramazan CAN ve diğer milletvekillerimiz ile irtibatlı çalışmalarımızı sürdürdük. Halkımızın salgından etkilenmemesi için çalışıyoruz. Tedbirlerimizi aldık, vatandşalırımıza da normalleşme sürecinde önemli görevler düşüyor, maskesiz dışarı tıkmamaya, hijyene ve sosyal mesafeye dikkat edelim. Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız” dedi. Saygılı ayrıca Sağlık çalışanlarına da teşekkür ederek “bu sürecin atlatılmasında hiç kuşkusuz sağlık çalışanlarının emeği çok büyük. Fedakarca çalışmalarına şahit olduk, hastane yetkililerinden sağlık il müdürlüğünden bu yöndeki çalışmaları hakkında sürekli bilgi aldık. Ayrıca bir kez daha ilaçlamadan temizliğe, sosyal alandan idareye kadar özverili çalışmalarından dolayı da belediye çalışanlarına da bu vesile ile teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.