Kırıkkale Ekipleri Elazığ'da

Kırıkkale Ekipleri Elazığ'da
Cuma akşamı saatlerinde meydana gelen Elazığ merkez üslü 6.8 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası Türkiye’deki tüm kurumlar seferber olurken, Kırıkkale’den de Elazığ’ya yardım eli uzandı.

Cuma akşamı saatlerinde meydana gelen Elazığ merkez üslü 6.8 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası Türkiye’deki tüm kurumlar seferber olurken, Kırıkkale’den de Elazığ’ya yardım eli uzandı.

Sağlık Müdürlüğü’nden 1 UMKE aracı, 2 ambulans ile 11 personel Kırıkkale AFAD İl Müdürlüğünden 1 araç ile 6 personel Elazığ’a gitti.

35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yüzlerce artçı deprem daha yaşandı. Yapılan uyarılar nedeniyle hasar gören binalarda yaşayan vatandaşlar, geceyi dışarıda ve yakınlarının evinde geçirdiler. Bakanlıklar, Kızılay, AFAD, UMKE gibi kurumların yanı sıra belediyeler ve vatandaşlar organize bir şekilde yaralara merhem oldu. Depremde son belirlemelere göre 35 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi yaralandı. Cuma akşamı yaşanan depremden sonra Pazar sabahına kadar 1000'e yakın artçı deprem yaşandı. Cumartesi akşamı 5.1 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. AFAD tarafından bölgeye 144 tır ile 6 bin 65 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11 bin 532 yatak ve 15 bin 480 battaniye sevk edildi. Acil durum için numaralar belirlendi, AFAD hattı 0 312 258 23 23.

4 ARAÇ 17 PERSONEL GÖNDERİLDİ

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’deki kurumlarda seferber oldu. Tüm kurumların yöneticileri konuyla ilgili çalışma başlatırken, kurtarma çalışmalarında görev alacak ekipler belirlendi. Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü’nden 1 UMKE aracı, 2 ambulans ile 11 personel gönderildi. Diğer tarftan Kırıkkale AFAD İl Müdürlüğü tarafından bölgede görevlendirilmek üzere 1 araç ile 6 personel Elazığ’a gönderdi. Konula ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “İlimizden 6 arama-kurtarma, 5 UMKE, 5 Sağlık personeli ve 1 Doktor ile 2 Ambulans ve 2 araç deprem bölgesi #Elazığ'a ulaşarak kurtarma ve yardım çalışmalarına başladı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonrasında 45 kişi enkazdan kurtarıldı.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.