KIRIKKALE EN HUZURLU İLLER ARASINDA

KIRIKKALE EN HUZURLU İLLER ARASINDA
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bir taraftan gazetecilerin gününü kutlarken, diğer taraftan Kırıkkale’nin...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bir taraftan gazetecilerin gününü kutlarken, diğer taraftan Kırıkkale’nin asayiş olaylarını değerlendirdi. Narkotik çalışmaları kapsamında Kırıkkale’nin az riskli iller arasında olduğuna işaret eden Vali Tekbıyıkoğlu, asayiş olayları açısından genel olarak Kırıkkale’nin Türkiye’nin en huzurlu illeri arasında bulunduğuna vurgu yaptı.

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Öğretmenevinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla ilde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerle birlikte sabah kahvaltısı yapan Vali Tekbıyıkoğlu, 10 Ocak çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Kahvaltı sonrasında gazeteciler günü dolayısıyla pasta kesilerek katılımcılara ikram edildi. Vali Tekbıyıkoğlu “Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve görüşleri; çalışmalarımıza önemli faydalar sağlamaktadır. Bu vesileyle tüm basın çalışanlarımızın bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

OLAYLARIN YÜZDE 89’U AYDINLATILDI

Gazetecilerle bir araya gelen Vali Tekbıyıkoğlu Kırıkkale’nin güvenlik ve asayiş konularında yapılan çalışmalarını değerlendirdi. Jandarma ve Emniyet birimlerinin yaptığı çalışmaları istatistikleriyle açıklayan Vali Tekbıyıkoğlu 2021 yılı 12 aylık dönem içerisinde Emniyet ve Jandarma birimlerimizce ilimiz geneli meydana gelen olay istatistiği olarak Asayiş suçlarıyla mücadele kapsamında, Toplam (9750) olay meydana gelmiş, (9519) şüpheli şahıs yakalanmış, meydana gelen olayların (%89 ) aydınlatılmıştır. Yapılan özverili çalışmalar neticesinde başta evden hırsızlık olayları olmak üzere ilimizde meydana gelen tıim hırsızlık suçlarında 2020 yılına oranla( %5 ) oranında azalış sağlanarak Türkiye ortalaması üzerinde bir başarı sağlanmıştır. Asayiş suçları yönünden aranması bulunan (1.318) şahıstan (851)’si yakalanmış, (339) şahıs adli mercilerce tutuklanmıştır. 2021 yılında KADES uygulamasına ilişkin (4641) vatandaşımıza uygulama hakkında bilgilendirme yapılmış, ayrıca KADES uygulaması üzerinden yardım talebinde bulunan ( 307 ) vatandaşımızın talebine ilişkin ekip sevk edilerek gerekli işlemler yapılmıştır” ifadesini kullandı.

417 BİN 854 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Trafik faaliyetleri konusundaki verileri paylaşan Vali Tekbıyıkoğlu “Öğrenci Trafik Eğitimleri" kapsamında ilimize bağlı okullarda (6.840) öğrencimize ve İlimiz Trafik Eğitim Parkurunda (4.060) öğrencimize eğitim verilmiştir. Kırıkkale Engelsiz Yaşam Bakım Merkezinde kalmakta olan (34) bireye Genel Trafik Güvenliği eğitimi verilmiştir. Öğrenciler arasında trafik bilinci oluşturmak ve trafik kurallarına uyma konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla "TRAFİK" konulu resim ve şiir yarışması düzenlenmiş, dereceye giren öğrencilere tablet, bisiklet ve spor kıyafeti, yarışmaya katılım sağlayan okullara ise spor malzemesi hediye edilmiştir. Koruma Demiri (ROPS) ve "'Reflektör" kullanımının önemi konusunda traktör ve tarım aracı sahibi yaklaşık (1.200) sürücüye seminer verilmiştir”.

YOL KONTROL VE UYGULAMALARI

741 bin 140 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranması bulunan (2001) şahıs yakalanmıştır. 99 bin 239 araç sorgulanmış, eksiklikleri tespit edilen 3 bin 680) araca işlem yapılmıştır. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında, Mali Suçlar kapsamında (65) işlem ile toplam (97) şahsa. (Parada Sahtecilik. Sahte Çek. Senet). Kaçakçılık Suçlar kapsamında (96) işlem ile toplam (189) şahsa. (Tarihi Eser, Akaryakıt. Tütün. Cep Telefonu. Kaçak Sigara. Alkollü İçki) Organize Suçlar kapsamında (27) işlem ile toplam (39) şahsa olmak üzere. Toplam (188) işlem ile (325) şahsa işlem yapılmıştır.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE

570 işlem ile toplam 832 şahsa 3 üniversite, 2 Lise öğrencisi adli işlem yapılmış, 45 şahıs tutuklanmış. 33 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır. İşlem yapılan şahısların İlimi/nüfusa oranı % 0,03 olup, illerin başarı sıralamasında Türkiye geneli ilimiz (100.000 nüfusa oranla) 42. Sırada yer alarak en az riskli iller arasında değerlendirilmektedir. Narko Rehber eğitim faaliyetleri kapsamında (4.230) kişiye uyuşturucu bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla seminer düzenlenmiştir.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele kapsamında, FETÖ/PDY kapsamında 141, DEAŞ kapsamında 11, PKK/KCK kapsamında 2 olmak üzere toplam 154 işlem yapılmış, yapılan işlemler sonucu toplam 183 şahsa adli işlem yapılarak, 6 şahıs tutuklanmış, 19 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.