Kırıkkale şehidini bağrına bastı

Kırıkkale şehidini bağrına bastı
NÜFUSUNA ORANLA EN FAZLA ŞEHİT VEREN İL OLAN KIRIKKALE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE BİR ŞEHİT DAHA VERDİIrak’ın Hakurk Goraspi üs bölgesinde aralarında Kırıkkaleli Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi’nin de bulunduğu Türk...

NÜFUSUNA ORANLA EN FAZLA ŞEHİT VEREN İL OLAN KIRIKKALE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE BİR ŞEHİT DAHA VERDİ

Irak’ın Hakurk Goraspi üs bölgesinde aralarında Kırıkkaleli Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi’nin de bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları yol emniyetine çıktığı sırada bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açıldı. Açılan taciz ateşi sonucu Balışeyh ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Halil Çelebi şehit düştü. Şehit Çelebi Nur Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

PENÇE HAREKAT BÖLGESİNDE

Kırıkkale, bölücü terör örgütü ile mücadelede bir şehit daha verdi. 3. Piyade Tümen Komutanlığı 7. Hudut Alayı 2. Komando Tabur Komutanlığı Hakkari/Yüksekova/Dağlıca emrinde görevli, Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi Kırlangıç Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi, Pençe Harekatı kapsamında Irak Hakurk Goraspi Üs Bölgesinden yol emniyetine çıkan unsurlara bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda şehit düştü. Acı haber Şehit Çelebi’nin baba ocağı olan Kırıkkale’ye bağlı Balışeyh ilçesine tez ulaştı. Askeri yetkililer sağlık ekipleriyle birlikte oğullarının şehadet haberini Anne Hatun (48) ve Baba Vehbi Çelebi'ye (52) ulaştırdı. Şehit Çelebi’nin Balışeyh Ballı Mahallesinde bulunan baba ocağına Kırıkkale Belediyesi ekipleri tarafından dev bayrak asılırken, gözyaşları sel oldu.

BİRKAÇ AY SONRA BABA OLACAKTI

Çelebi Ailesi’nin biri merhum 4 çocuğundan biri olan Şehit Halil Çelebi 3 yıl önce göreve başlamıştı. Geçtiğimiz yıl Ayşenur Çelebi ile dünya evine giren şehit Çelebi’nin birkaç ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi. Kırıkkaleli Şehit Çelebi için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlendi. Koronavirüs tedbirleri uygulanarak gerçekleştirilen törenin ardından Çelebi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı helikopterle Kırıkkale’ye getirildi. Şehit Çelebi Kırıkkale Merkez Nur Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Balışeyh ilçesine bağlı Kırlangıç Köyünde aile kabristanlığında toprağa verildi.

TEKBİRLER EŞLİĞİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Nur Camiinde yapılan törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale AK Parti Milletvekili Ramazan Can, MHP Milletvekili Halil Öztürk, CHP Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Çelebi tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Harekatı bölgesinde yol emniyetine çıkan askerlere, teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kahraman silah arkadaşımız, 26 Temmuz 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize, şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerine yer verdi.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.