Kırıkkale YEDAM açıldı

Kırıkkale YEDAM açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde ve KKTC’de video konferans sistemiyle gerçekleştirilen alkol ve madde bağımlıları ile aile ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veren aralarında Kırıkkale’nin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde ve KKTC’de video konferans sistemiyle gerçekleştirilen alkol ve madde bağımlıları ile aile ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veren aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu 104 YEDAM’ın açılışı yapıldı.

HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 104 Yeşilay Bağımlılık Destek Merkezi'nin (YEDAM) ortak açılış töreni gerçekleştirdi. Toplu açılışta Kırıkkale YEDAM hizmete açıldı.  Kırıkkale YEDAM daha önce Kırıkkale AFAD İl Müdürlüğünün hizmet binası olarak kullandığı ve bir süre önce Yeşilay’a belirli bir süreliğine devredilen binada hizmet verecek. Kırıkkale YEDAM’ın açılışı video konferans yöntemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Yeşilay Kırıkkale şubesi yöneticilerinin kurdeleyi kesmesiyle gerçekleşti. Vali Tekbıyıkoğlu Kırıkkale YEDAM’ın hayırlı olması temennisinde bulunarak “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle bütün illerde eşzamanlı online olarak açılışları gerçekleştirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri ile tütün, alkol, madde ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyor, danışanların yeniden hayata kazandırılmaları için ücretsiz yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasını ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM hizmetlerini ayaktan sürdürmektedir. Yatarak tedavi yapılmamaktadır. Randevu sistemi ile çalışılmaktadır. Gizlilik esasına bağlı çalışılmaktadır. Hizmetlerimiz ücretsizdir.

YEDAM'A NASIL BAŞVURULUR?

Çevrenizde bağımlı olduğundan şüphelendiğiniz kişiler varsa, 115 YEDAM Danışma Hattı’nı arayarak neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. YEDAM, Kırıkkale başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde ve K.K.T.C’de de hizmet veriyor.

KİMLERE HİZMET VERİLİR?

12 yaş ve üzerindeki kişilere. Alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı konusunda destek almak isteyen veya ayaktan müdahale hizmetinden yararlanmak isteyenlere. Kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet verilir. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.