Kırıkkale'de yerinde aşı uygulaması

Kırıkkale'de yerinde aşı uygulaması
MOBİL AŞI EKİPLERİ İL GENELİNDE BULUNAN FABRİKALARDA AŞILAMA ÇALIŞMASI YAPACAK16 Haziran itibariyle toplamda 140 bin 100 doz aşının uygulandığı Kırıkkale'de şimdi de yerinde aşı uygulaması başlatıldı. İl Sağlık İl...

MOBİL AŞI EKİPLERİ İL GENELİNDE BULUNAN FABRİKALARDA AŞILAMA ÇALIŞMASI YAPACAK

16 Haziran itibariyle toplamda 140 bin 100 doz aşının uygulandığı Kırıkkale'de şimdi de yerinde aşı uygulaması başlatıldı. İl Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre mobil aşı ekipleri TÜPRAŞ, OSB, MKE gibi faaliyet gösteren büyük fabrikalara giderek, fabrikalarda çalışan personellere yerinde aşı uygulaması gerçekleştirecek.

5 MOBİL EKİP OLUŞTURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" açıklamalarının ardından Kırıkkale'de mobil aşı ekipleri devreye alındı. İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan 5 mobil aşı ekibi başta TÜPRAŞ ve Organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere Kırıkkale sınırları içerisinde faaliyette bulunan fabrikalarda yerinde aşılama çalışması gerçekleştirecek. Bu uygulama ile bir taraftan aşı çalışmaları hız kazanırken, diğer taraftan üretimde çarklar dönmeye devam edecek.  Kırıkkale’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan Organize Sanayi Bölgesindeki büyük fabrikalarda görevli personel ile TÜPRAŞ Rafinerisi ve bölgede bulunan büyük firmalardaki çalışanlar mobil aşı ekipleri tarafından iş yerlerinden ayrılmadan, işlerini aksatmadan aşılanarak tekrar görevleri başına döndüler.

AĞIRTAŞ DUYURDU

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, kurumun sosyal medya hesabından bir duyuruda bulunarak "Yerinde aşı uygulaması başladı. Üretimin devamlılığı ve güvenliği için ilimizdeki TÜPRAŞ ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren büyük fabrikalardaki personele 5 mobil ekibimiz ile yerinde aşılama hizmetimiz başlamıştır. Mobil ekiplerimiz sayesinde vatandaşlarımız aşılarını görev yaptıkları yerlerde yaptıracak, çarklar dönmeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

TEDBİRLER SONUÇ VERİYOR

Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “Alınan tedbirler ile birlikte vaka sayılarının düşüşe geçtiği bu günlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına aşı gücünü de ekleyerek özlediğimiz eski güzel günlere en kısa zamanda kavuşacağız. Vatandaşlarımıza şimdiye kadar gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyor, büyük bir sabırla bu günlere geldiğimizi unutmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ayrıca bu vesileyle Covid-19 Pandemisi’nin başladığı ilk günden itibaren ve şuanda aşılamanın devam ettiği bu yoğun günlerde de özveriyle, cefakarca görev yapan, bu sürecin asıl kahramanları olan tüm sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri yoğun hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.