KIRIKKALE’DEN 157 KİŞİ HACCA GİDECEK

KIRIKKALE’DEN 157 KİŞİ HACCA GİDECEK
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’de hacı adayları bilgilendirildiPandemi nedeniyle birkaç yıldır yapılamayan hac farizası salgın verilerinin düşmesiyle birlikte kısıtlı da olsa yeniden açıldı. Bu yıl Kırıkkale’den 157 hacı adayı hac farizasını...

Kırıkkale’de hacı adayları bilgilendirildi

Pandemi nedeniyle birkaç yıldır yapılamayan hac farizası salgın verilerinin düşmesiyle birlikte kısıtlı da olsa yeniden açıldı. Bu yıl Kırıkkale’den 157 hacı adayı hac farizasını yerine getirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acenteler Organizasyonu ile bu yıl Kırıkkale’den ilk defa hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi.

HACI ADAYLARINA BİLGİLER VERİLDİ

2022 yılı hac organizasyonu kapsamında Kırıkkale’den ilk defa hacca gidecek vatandaşları Hacca hazırlamak, kutsal mekanlarda yerine getirecekleri dini vecibeler konusunda gerekli eğitimi vermek ve hac organizasyonunda yaşanılacak problemleri en aza indirmek için seminer düzenlendi. Nur Camii konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü Yardımcıları Turan Arslanoğlu ve Kübra Göker, Dr. Zehra Ölmez,  ADRB Vaizi Ayşe Er Eliaçık, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

SUNUMLAR YAPILDI

Gerçekleşen seminerde İbadet Bilinci ve Hac İbadeti konusunda  İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasıkı, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı  konularında İl Müftü Yardımcısı Turan Arslanoğlu, Hac Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik’’ konularında İl Müftü yardımcısı Kübra Göker, “Hac Seyahatlerinde Sağlık Açısından Dikkat Edilecekler” konusunda Dr. Zehra Ölmez, Hacda Kadınlara Özgü Konular konusunda ise ADRB Vaizi Ayşe Er Eliaçık  hacı adaylarına sunum yaptı. Seminer sonunda Kabe maketi yanında hacı adaylarına Kabe’nin tanıtımı ve bölümleri ile ihram, tavaf ve say yapma konusunda uygulamalı olarak ve görsel tarif edilerek bilgilendirme yapıldı.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.