Kırıkkale'de 9 Tır Yardım Gönderildi.

Kırıkkale'de 9 Tır Yardım Gönderildi.
Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrası Kırıkkale AFAD seferberlik ilan etti. Kırıkkale'den yardım gitti.

Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrası Kırıkkale AFAD seferberlik ilan etti.

Ekipleri deprem bölgesine gönderdiklerini açıklayan Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, 6 arama ve kurtarma ekibini de hazırda beklettiklerini vurguladı. AFAD lojistik depolarında bulunan 9 TIR’lık malzemenin bölgeye gönderildiğini belirten Coşkun, yardım yapmak isteyenlerinde il müdürlüğüne müracaat edebileceklerini söyledi.

KIRIKKALE AFAD LOJİSTİK DEPOSU

Depremin meydana gelmesinin hemen akabinde Kırıkkale’de çalışmaların başladığına vurgu yapan . Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mahmut Coşkun “24.01.2020 tarihinde saat 20.55'te Elazığ ili Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Afad Başkanlığımız tarafından verilen emir üzerine İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimiz 7/24 esasına göre faaliyete geçirilmiş, 6 Arama ve Kurtarma personelimiz 1 kurtarma aracı birlikte Elazığ iline görevlendirilmiş olup,6 Arama ve Kurtarma personelimizde hazırda bekletilmiştir. Ayrıca AFAD Lojistik depomuzda bulunan malzemeler 9 TIR ile birlikte Elazığ iline gönderilmiştir” ifadesini kullandı.

İŞTE YARDIM YAPILACAK YER

AFAD depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım çağrısında bulunuldu. Kırıkkale AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, “24.01.2020 tarihinde merkez üssü Elazığ Sivrice olan deprem ile ilgili ayni yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız yardımlarını; Aşağı Mahmutlar Mah. Alparslan Türkeş Bulvarı No:920 (Yeni 112 Binası) adresinde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne yapabileceklerdir. Söz konusu yardımlarınızın kullanılmamış olmak kaydıyla sadece ısıtıcı, giyecek ve gıda olması gerekmektedir. Toplanan yardımlar ilgili İl Müdürlüklerinin (Elazığ-Malatya) lojistik depolarına sevk edilecektir. Yapacağınız yardımlarınız için teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.