Kırıkkale'den Suriye'ye yardım eli

Kırıkkale'den Suriye'ye yardım eli
Kırıkkale Ayyıldız Derneği Ramazan ayında Suriye'nin Meryem'in, Afrin ve Mera bölgelerine 2 tır dolusu yardım götürdü. 190 yardım kolisi ve nakdi yardımda bulunan Ayyıldız derneği bölgede yaşayan vatandaşların hayır dualarını...

Kırıkkale Ayyıldız Derneği Ramazan ayında Suriye'nin Meryem'in, Afrin ve Mera bölgelerine 2 tır dolusu yardım götürdü. 190 yardım kolisi ve nakdi yardımda bulunan Ayyıldız derneği bölgede yaşayan vatandaşların hayır dualarını aldı. Diğer taraftan, Fırat Kalkan bölgesinde bulunan 21 okula Kırıkkale Valiliğinin temin ettiği okul materyalleri dağıtıldı.

2 TIR DOLUSU YARDIM

Ayyıldız Derneği Başkanı Seyit Ahmet Acar, Başkan Yardımcısı Barış Doğan, Genel Sekreter Ercihan Çakmak, yönetim kurulu üyesi Furkan Gür ve Ayyıldız Derneği muhasebe müdürü Rüstem Okçu yardım kolililerini Türkiye ile birlikte harekat eden Güney  sınırımızın 24 saat bekçisi  Özgür Suriye Ordusu  komutan ve askerleri eşliğinde  ihtiyaç  sahiplerine bizzat ulaştırıldı. Kırıkkale Ayyıldız Deneği Başkanı Seyit Ahmet Acar , Yardımları ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Acar, "30 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında Ayyıldız Yardım Derneği olarak Suriye-Afrin-Meryem'in bölgesine 190 yardım kolisi ve Ramazan ayı için gönderilmiş olan tüm hayır paraları burada bulunan ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir. Sizlerin yardımlarınızı ulaştırdığımız için çok mutluyuz. Ayyıldız yardım derneğinin diğer bir ekibi de bizler Afrin'de iken onlarda yine Fırat kalkanı harekatı bölgesindeki 21 okula Kırıkkale Valiliği-İl Milli Eğitim Müdürlüğün den temin edilen 2 Tır eğitim materyallerini ulaştırmıştır. Onların mutluluğuna ortak olduğunuz için sizlere sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

TÜRKMENLERE RAMAZAN AYI YARDIMI

Kırıkkale Ayyıldız Deneği Başkanı Seyit Ahmet Acar, yardımların başarılı Türkmen ve Suriye'li vatandaşlara ulaştığını belirtti. Acar, "Ayyıldız  Yardım Derneği (1 Mayıs 2011 ) Suriye'nin Kilis Valiliği tarafından yönetilen  Zeytin dalı Harekat bölgesindeki Meryem'in, Afrin , mera  bölgesindeki Türkmen ve Suriyeli  kardeşlerimize  Ramazan ayı  yardım  teslim çalışması başarı ile tamamlandı. Ayyıldız Yardım Derneği  Suriye'nin Zeytin dalı bölgesinde yakinen tanınıyor. İlçe yöneticileri  Ekibi gülümseyerek karşılıyor. İsimleri ile sesleniyor. Evlerinde konuk ediyor. Türkiye'ye selam gönderiyor.5 ay öncede Ayyıldız  yardım derneği Suriye'ye 2 tırın bağışı toplayarak Suriye'deki Diyanet işleri başkanlığının  fırınlarına teslim etmişti. Dernek ve bağışçıları yakında Meryem'in bölgesinde önemli bir projeye daha imza atacak.''şeklinde konuştu.

BİZİ ÖLDÜRMEDEN PKK TÜRKİYE'YE GİREMEZ

Acar bölgedeki vatandaşların Türkiye'ye çok bağlı olduklarını ifade ederken, Türk bayrağını her sokakta dalgalandığını belirtti. Acar, "Güney sınırında  Türkiye'ye gönülden bağlı Zeytindalı bölgesinde okullarda Türkçe eğitim büyük ilgi görüyor. PKK ve DEAŞ'a karşı yıllardır mücadele veren bu şehirlerde çoğu çocuklar yetim, babaları şehit. Onları bir baba şefkati ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kucaklıyor ve sahipleniyor. Ayyıldız Derneği ve bağışçıları bu sebeple Suriye'nin bu bölgesini önemsiyor. Ahmet Mustafa Kemal Kasım önderliğindeki Özgür Suriye Ordusu'nun Meryem'in Tugay Komutanlığı 24 saat siperlerde."Bizi öldürmeden  PKK Türkiye'ye giremez "diyecek kadar Türkiye'ye bağlılar. Bu insanlara sahiplenmek gerekir. Türk  bayrağı her sokakta güvenle dalgalanıyor" dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.