Kırık'kalem için hikayem var

Kırık'kalem için hikayem var
Kırıkkale’nin hafızasını, unutulan, yazıya geçmemiş hikâyelerini kayıt altına almak, bunları kitaplaştırmak, bu alandaki birikimleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla hikaye yarışması düzenleniyor. Yarışmaya son katılım...

Kırıkkale’nin hafızasını, unutulan, yazıya geçmemiş hikâyelerini kayıt altına almak, bunları kitaplaştırmak, bu alandaki birikimleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla hikaye yarışması düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi ise 2 Mart 2020 tarihi olarak açıklandı.

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Kırıkkale Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Kırık’kalem için hikayem var’ yarışması başlatıldı. Son başvuru tarihi 2 mart 2020 olan yarışmanın sonuçlarının 30 Mart 2020 tarihinde açıklanacağı, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye bin TL ödül verileceği bildirildi. Yarışmada toplanan eserlerin kitaplaştırılarak gelecek nesillere kazandırılacağı açıklandı.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Yarışmaya gönderilecek hikâyeler Kırıkkale temalı (Kırıkkale'de geçmiş, Kırıkkale'de yaşanmış, Kırıkkale kültürüyle özdeşleşmiş, herhangi bir unsuruyla Kırıkkale ilintili olan) olmalıdır. Yarışma, Türkiye'de ve başka ülkelerde yaşayan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin daha önce yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir.  Yarışmacılar, hikâye yarışmasına birden fazla hikâyeyle katılabilirler. Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin üzerinde sadece rumuz bulunacaktır. Yarışmacı; kimliğini, açık adresini, e-mail adresini ve öz yaşam öyküsü ile bir adet fotoğrafını ayrı bir zarfa koyarak üzerine sadece rumuzunu yazıp hikâyesinin yer aldığı büyük zarfın içine koyacaktır. Hikâye Derleme, Yazıya Geçirme; Kurgu Hikâyeyi Oluşturma Aşamalarından oluşmaktadır”.

EN FAZLA 10 SAYFA OLMALI

Derlenen hikâyede sayfa sınırlaması yoktur ancak kurgulanan hikâye en fazla on sayfa olmalıdır. Hikâyeler bilgisayarda Times New Roman karakteri ile 12 punto büyüklüğünde, bir buçuk satır aralığında, A4 boyutunda olmalıdır. Hikâyeler, daha sonra kitap şeklinde basılacağı için, hikâyenin konduğu zarfın içine word förmatında hazırlanmış iki çıktı ile birlikte CD'ye yüklenmiş olarak gönderilmelidir. Yarışmaya katılacak eserler, Ortaöğretim Şubesine elden verilecektir. Yarışmaya katılmak üzere Ortaöğretim Şubesine teslim edilen hikâye metinleri eser sahibine geri verilmeyecek ve eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir. Yarışmada ödül kazanan eserlerin her türlü hakkı Kırıkkale Valiliğine ait olacaktır. Yarışmada dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen hikâyeler, kitap haline getirilecektir. Yayımlanacak eserlere ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir” ifadesine yer verildi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.