Kırıkkale'mizin işsiz gençleri yine sahipsiz bırakıldı

Kırıkkale'mizin işsiz gençleri yine sahipsiz bırakıldı
Bir taraftan Kırıkkale’deki işsizlerin sorunlarını TBMM’de dile getiren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, diğer taraftan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplandırılmak üzere MKE’deki işçi alımlarıyla...

Bir taraftan Kırıkkale’deki işsizlerin sorunlarını TBMM’de dile getiren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, diğer taraftan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplandırılmak üzere MKE’deki işçi alımlarıyla ilgili soru önergesi verdi.

MKE’DE VERİLER SÖZLER TUTULMADI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal “Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda verilen sözler tutulmadı. Kurumun yaptığı işçi alım ilanında ikamet şartı aranmadığı için Kırıkkale'mizin işsiz gençleri yine sahipsiz bırakıldı. Kırıkkale'de iş bekleyen on binlerce gencimizin sorunlarını TBMM'de dile getirdim. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi verdim. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu 30.06.2021 tarih ve 7330 sayılı kanun ile (KİT) Kamu İktisadi Teşebbüsleri konumundan çıkarılarak Anonim Şirkete dönüştürüldü. Kırıkkale halkının tepkilerine rağmen yapılan bu değişiklik sonucu binlerce kurum çalışanı aileleri ile birlikte Kırıkkale’den taşındı” diye konuştu.

İKAMET ŞARTI ARANMADI

CHP’li vekil Önal “Kırıkkale’den ayrılan personelimizin yerine alım yapılacağı konusunda kurum tarafından MKE’nin resmi Web sitesinde çeşitli meslek grupları için iş başvuru ilanı yayınlanmıştır. Bu ilanda Kırıkkale’de ikamet etme şartı da aranmadığı için, Kırıkkale ve Kırıkkale dışından olmak üzere yaklaşık 70 binin üzerinde kişi kurumda işe girebilmek için iş müracaatında bulunmuştur. Ayrıca Kırıkkale’mizde kurumda işe girmek isteyen gençlerimizin AK Parti’ye üye olmaya zorlandıkları duyumları tarafımıza ulaşmış, bu durum kamuoyuna da yansımıştır. İktidar yetkililerinin basın ve medya aracılığı ile yapmış oldukları açıklamalar ile de bu durum ne yazık ki örtüşmüştür” ifadelerini kullandı.

İŞTE O SORULAR

Önal “Bu bilgiler ışığında, 70 bin kişinin başvurduğu ilana Kırıkkale'de ikamet eden kaç kişi müracaat edebilmiştir? Kurum tarafından yapılan sınava sadece birkaç bin kişinin çağrılma gerekçesi nedir? Kurumda işe girebilmek için müracaat eden kişilere AK PARTİ'ye üye olmaları konusunda baskı yapılmış mıdır? Hem kurumda işe girmek isteyen hem de AK PARTİ'ye üye olmaya zorlanan işsiz gençlerimizin uğradığı haksızlıkları kim giderecektir? Kuruma yapılan başvuruya ikamet şartı da aranmadığına göre Kırıkkale’de iş bekleyen on binlerce gencimizin iş bulma umudu ne olacaktır?” diye soru sordu. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.