Kırıkkale’nin rengi artık MAVİ

Kırıkkale’nin rengi artık MAVİ
Koronavirüsle mücadelenin devam ettiği Kırıkkale’de aşılama çalışmaların da önemli ivme yakalandı. Kırıkkale ilk doz aşı oranında yüzde 75’i bularak aşılamada mavi renkli iller arasına girdi.DÜŞÜK RİSKLİ İLLER...

Koronavirüsle mücadelenin devam ettiği Kırıkkale’de aşılama çalışmaların da önemli ivme yakalandı. Kırıkkale ilk doz aşı oranında yüzde 75’i bularak aşılamada mavi renkli iller arasına girdi.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER ARASINDA

Kırıkkale’de salgınla mücadedele yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısını olanların sayısı artıyor. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kırıkkale’nin renginin COVID-19 aşı haritasında maviye döndüğünü belirtti. Daha önce aşılamada sarı renkli yani yüksek riskli iller arasında yer alan Kırıkkale yüzde 75 oranını yakalayarak mavi renkli yanı düşük riskli iller arasına girmeyi başardı. Uzmanlar ilk doz aşı oranında yüzde 75’i yakalayan Kırıkkale’nin aynı kararlılığı devam aşılamalara da devam ederek toplumsal bağışıklığın yakalanmasında da devam etmesi gerektiğine işaret etti.

BAKAN KOCA’DAN KIRIKKALE’YE KUTLAMA

Kırıkkale’nin aşılamada yüzde 75 oranını yakalayarak mavi renkli iller arasında yer almasıyla ilgili bir mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kırıkkale’mizde ilk doz aşı oranı %75’in üzerine çıktı. İlk doz aşı oranına göre düzenlenen Covid-19 Risk Haritasında Kırıkkale’nin yeni rengi MAVİ. Risk rengini bugün değiştiren Şırnak’la birlikte, Kırıkkale’yi kutluyoruz. Bu oranlar, fazlasıyla, devam dozlarında da şart” ifadelerine yer verdi. Bakan Koca ayrıca “Farz Edin Ki bugün vefat eden 252 Covid-19 hastamızdan biri için şu an taziye veriyorsunuz. Testi pozitif çıkmış birini aramış, geçmiş olsun diyorsunuz. Bu tabloda yer alacak uyarı, tam o an düşünecekleriniz olsun. Yarın sağduyulu bir başlangıç yapalım” sözlerine yer verdi.

KIRIKKALE'MİZE MAVİ RENK ÇOK YAKIŞTI

Aşılamada yüzde 75,3 oranı yakalanması dolayısıyla sosyal medya aracılığıyla bir mesaj paylaşan Kırıkkale Valiliği “Kırıkkale'mize MAVİ renk çok yakıştı. 31.08.2021 tarihi itibariyle ilk doz aşılama oranımız % 75. Aşısını yaptıran hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.