KIRIKKALE’YE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

KIRIKKALE’YE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Aylık Kırıkkale ekonomisine 1,5 milyonluk girdi sağlıyorTürkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alma başarısını gösteren Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. yöneticileri 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Kırıkkale’de...

Aylık Kırıkkale ekonomisine 1,5 milyonluk girdi sağlıyor

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alma başarısını gösteren Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. yöneticileri 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurlu Başkanı Adnan Duman “Kırıkkale’de kazanıp Kırıkkale’ye kazandırmak isteyen Sinerji, aylık onlarca kalemde sadece Kırıkkale içinde aylık 1,5 Milyon TL’ye yakın bir harcama yapıyor” diye konuştu.

KIRIKKALE SİLAH OSB’DE FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ve Sinerji arasında tanışma yemeği gerçekleştirildi. Organizasyona ev sahipliği yapan Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman Sinerji A.Ş.’nin faaliyet alanları hakkında açıklamalarda bulundu. Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de faaliyetlerini sürdüren Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman’ın yaptığı sunumda Sinerji’nin faaliyet alanları, projeleri ve yatırımlarının yanı sıra Savunma Sanayii’nin Türkiye’de ve Kırıkkale’de ki durumu ele alındı. Silaha adını veren şehir olarak adlandırılan Kırıkkale’nin pazardaki durumunu anlatan Duman, “Ciro bazında baktığımız zaman Türkiye Genelinde 2021 yılında 10 Milyar Dolar Ciro’ya ulaşıldığını ancak Kırıkkale’nin bunun sadece %0,13’lük bir dilime katkı sağlayarak 13 Milyon Dolar Ciro yaptığını” dile getirdi. Aynı zamanda AR-GE harcamalarında Türkiye genelinde 1,5 Milyar Dolara ulaşılırken maalesef Kırıkkale bu pastanın yalnızca binde 3 kadarlık bir kısmında yer alıyor diye ekledi.

İZİN BELGESİ OLAN 202 FİRMA ARASINDA

Yakın zamanda Savunma Sanayi Başkanlığının yapmış olduğu ve bu alanda vakıf şirketleriyle çalışabilmenin anahtarı olan EYDEP Sertifikası aldıklarını söyleyen Duman, Türkiye genelinde 461 şirketin bu sertifikaya sahip olduğunu ve bunların sadece 2 tanesinin Kırıkkale’de yer aldığının altını çizdi. Yine Sinerji’nin sahip olduğu ve Milli Savunma Bakanlığının denetimleri sonucunda verilen askeri standartlarda ürün üretilebilmesinin anahtarı olan Üretim İzin Belgelerinin Türkiye’de toplam 202 firmada olduğu ve bunların sadece 6 tanesinin Kırıkkale’de yer aldığını belirtti.

YATIRIM İÇİN SİYASİ VE BÜROKRASİNİN ÖN AYAK OLMASI GEREKLİ

Savunma Sanayiinin kalbi olarak bildiğimiz Kırıkkale aslında bu veriler ışığında toplam payda tırnak ucu kadar yere sahip değil diyen Duman, “Kırıkkale’de refahın artması için üretim gerekli üretim için ise siyasilerin bürokratların Kırıkkale’ye sahip çıkması, yatırımlar için ön ayak olması gerekli. Kırıkkale’nin en iyi üretebileceği şey ise silah. Bu Kırıkkale’nin kodlarında var. Ama burada politika belirlerken hedeflerimiz heykel yapmak değil üretim sahası açmak, mevcut sahaların sorunlarını gidermek, nitelikli iş gücü yetiştirmek olmalıdır. Yoksa Kırıkkale silaha adını veren şehir değil hiç bir şey yapmayan şehir olacaktır” ifadesini kullandı.

ÜRETİMLE KIRIKKALE’NİN REFAH DÜZEYİ ARTAR

Önümüzde ki dönemde atacağı adımlardan bahseden Duman, “Kırıkkale Silaha bir kez daha adını verecek. Bunu ise Sinerji sağlayacak. Hatta yalnızca Kırıkkale değil tüm ilçelerimiz silaha adını verecek. Kırıkkale’de kazanıp Kırıkkale’ye kazandırmak isteyen Sinerji, aylık onlarca kalemde sadece Kırıkkale içinde aylık 1,5 Milyon TL’ye yakın bir harcama yapıyor. Bu rakam elbette daha çok olabilir, bizler ürettikçe Kırıkkale halkına da kazandıracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Her şeyin en iyisini Kırıkkale’de yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Asgari Ücreti fabrikamızda biliyorsunuz 6000 TL yaptık. Keşke başka firmalar da daha çok üretim yapıp bu uygulamayı getirse. Düşünebiliyor musunuz Kırıkkale’nin refah düzeyi nasıl artar. İnşallah bu anlattıklarım çok uzakta değil” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.