Kolonya almak için kuyruğa girdiler

Kolonya almak için kuyruğa girdiler
PANİK YAPMAK YERİNE BİLİNÇLİ OLMAK GEREKİYORÖnceki gün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Korona virüsü ile ilgili yaptığı açıklama sonrası Kırıkkale’de ilginç gelişmeler yaşandı. Kimi insanlar eczanelerden...

PANİK YAPMAK YERİNE BİLİNÇLİ OLMAK GEREKİYOR

Önceki gün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Korona virüsü ile ilgili yaptığı açıklama sonrası Kırıkkale’de ilginç gelişmeler yaşandı. Kimi insanlar eczanelerden maske temin etmeye çalışırken, kimi insanlarda kolonya alabilmek için kolonya kuyruğu oluşturdu.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI ÜZERİNE

Tüm Dünyayı etkisine almasına rağmen bugüne kadar ülkemizde görülmeyen ancak önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Korona virüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif olduğunu açıklamasının ardından Kırıkkale’de bazı vatandaşlar kendince önlem alma çalışması başlattı. Kolonyanın içerisinde bulunan yüksek alkol nedeniyle dezenfekte etkisi olduğu öğrenen Kırıkkaleliler soluğu kolonyacılarda aldılar.

KUYRUKLAR OLUŞTURDULAR

Kolonya almak isteyen Kırıkkaleliler ABD başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine kolonya ihraç eden Kırıkkale’nin yerli firması Akçay Kolonya’nın önünde kuyruklar oluşturdu. Bir süre kuyruk bekleyen vatandaşlar daha sonra kolonyalarını alarak evlerinin yolunu tuttular. Vatandaşlar kendilerince önlem almak istediklerini belirtirken, uzmanlar her hangi bir kriz yaşanmaması için herkesi duyarlı olmaya davet ettiler.

PANİK YAPMAK YERİNE BİLİNÇLİ OLMAK

Vatandaşı bilgilendirici açıklamalarda bulunan uzmanlar Panik yapmak yerine bilinçli olmak. Temizliğe çok dikkat etmek. Özellikle el hijyeni. Affınıza sığnarak tuvaletten sonra ellerimizi en az 20 saniye (içimizden 20'ye kadar sayarak) sabunla parmak aralarını hilâlleyerek parmak uçlarımızı avuç içimizde ovalayarak bileklerimize kadar yıkamak. Kalabalık ortamlardan uzak durmak. Dışarıdaysak bir şeye dokunmamız gerekiyorsa (kapı kolu, sıvı ve köpük sabunluk klipsi, lamba anahtar düğmesi, vs.) dirseğimizi kullanmak. Hapşırık anında tek kullanımlık kâğıt mendil kullanmak, kâğıt mendilimiz yoksa dirseğimizin iç kısmını kullanmak. Ellerimizle; ağzımıza, burnumuza ve gözümüze kesinlikle temas etmiyoruz. Dışardan evimize geldiğimiz zaman hiçbir şeye dokunmadan ellerimizi özenle sabunlamak, en az 20 saniye. Evlerimizdeki ortak kullanım alanlarımız olan lavabo ve tuvaletlerimizi çok temiz kullanmak. (Burada ev hanımlarına büyük iş düşüyor. Kapı kolları dahil, çamaşır suyu ile buraların temizlik ve hijyenine çok dikkat etmek.) Tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek, salavatlaşmak, Kısaca yakın temastan uzak durmak. Karşımızdaki bize küser, incinir, gönül koyar diye kesinlikle bu düşünceye kapılmıyoruz. Kişisel hijyeninize çok dikkat ediyoruz. Devletin zirvesi buna örnektir. Evimeze misafirimiz gelirse kolonya ikram etmek. Beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmek. Hastalık emaresi varsa (nefes darlığı, kuru öksürük, kas ağrısı, hâlsizlik, yüksek ateş) sağlık kuruluşlarına gitmek. Yurdışına kesinlikle çıkmıyoruz. Eğer yurtdışından gelmişsek, evimizde kendimizi 14 GÜN izole ediyoruz. Anne Babalara büyük vazife düşüyor. Düzenli namazlarını kılmak ve ailenin de bu kurala titizlikle uymasını sağlamak. Algı ile halkımızın psikolojini bozmamak” ifadelerine yer verdiler.

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.